VIDEO Carpe Diem objavio priopćenje o napadu. Javio se i napadnuti kuhar

Screenshot

ZA vikend je došlo do ozbiljnog incidenta na Hvaru. Napadnut je vlasnik ribljeg restorana Gariful Ivan Gospodnetić i njegov kuhar. Za napad je optužen Josip Ćurković, suvlasnik susjednog Carpe Diema. On je i uhićen. Ćurković je osumnjičen za napad i pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Cijeli obračun snimile su nadzorne kamere na kojima se jasno vidi da u nasilju sudjeluje više muškaraca.

Oglasio se DORH

O svemu se sada oglasio i DORH. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv osumnjičenog 62-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članak 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 28. srpnja 2024., u Hvaru, u cilju da teško ozlijedi jednog muškarca više ga puta udario zatvorenom šakom u glavu i spremnikom za plin (plinska kartuša), a kada ga je drugi muškarac pokušao spriječiti u daljnjem napadu, osnovano se sumnja da je, u nakani da i njega teško tjelesno ozlijedi, udario ga staklenom čašom u glavu uslijed čega su obojica oštećenika zadobili ozljede lake naravi. 

Ovo državno odvjetništvo će, po provedenom ispitivanju osumnjičenika, podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da bi mogao ponoviti isto ili teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)", poručili su iz DORH-a.

Javili se iz Carpe Diema

Danas su se priopćenjem javili iz kluba Carpe Diem.

"U noći sa subote na nedjelju dogodio se incident u kojem su sudjelovali Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević s jedne strane te Josip Ćurković s druge strane", piše Carpe Diem.

"Nasilje nikada nije prihvatljivo rješenje, stoga osuđujemo incident i duboko žalimo zbog njega te izražavamo iskrene isprike svim uključenim stranama i zajednici grada Hvara. Izražavamo i iskrene želje za brzim oporavkom svih uključenih strana.

Sigurnost i dobrobit naših gostiju, suradnika, osoblja, lokalne zajednice i lokalnog gospodarstva su nam prioritet.

Carpe Diem kao jedan od stupova hvarskog turizma prepoznatih na globalnoj sceni, koji je i Hvar uvrstio na svjetske top liste turistickih destinacija, provodi sve radnje kako bismo svima osigurali gostoljubivo okruženje. Nastavit ćemo surađivati s lokalnim vlastima kako bismo sačuvali Hvar kao mirnu i sigurnu destinaciju", stoji u priopćenju.

Oglasio se i napadnuti kuhar

Putem društvenih mreža Ivana Gospodnetića, javio se i napadnuti kuhar Dinko Petričević zvani Mijo. Zahvalio je sinoćnjim prosvjednicima. 

"Javljam se iz moje kuće. Žao mi je što nisam bio s vama na rivi. Ali hvala svima koji me gledaju, hvala svima na podršci, volio bih da sam bio s vama sinoć više nego sve na svijetu. Ali ne mogu, moram se oporaviti", rekao je Mijo u kameru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.