FOTO Eksplozije u skladištu vatrometa u Bugarskoj. Nastala golema gljiva iznad grada

Foto: Profimedia

Požar je izbio u tri skladišta s vatrometom kod grada Elin Pelin na zapadu Bugarske. Dvije osobe, muškarac i žena, teško su ozlijeđene. Ministar unutarnjih poslova Kalin Stojanov i glavni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Dimitar Kangalzijev otputovali su na mjesto događaja. 

Elin Pelin je smješten 24 kilometra jugoistočno od Sofije. Glasne eksplozije vatrometa čule su se u okolici. Gusti dim se nadvio nad Sofijskim poljem, ali letovi na aerodromu se nesmetano odvijaju. Sustav za rano upozoravanje BG-Alert aktiviran je gotovo sat vremena nakon incidenta

"Gore tri skladišta. Izvukli smo dvoje ozlijeđenih - jednog muškarca i jednu ženu koji su teško ozlijeđeni. Prema nepotvrđenim informacijama, ima još ozlijeđenih zaposlenika tvrtke", kazao je Kangalzijev, prenosi Bugarska nacionalna televizija (BNT). 

Nije naređena evakuacija

Iz Hitne pomoći su naveli kako su dojavu dobili oko 18:35 sati te da su na lokaciju uputili više vozila. Međutim, hitne službe nisu mogle odmah krenuti u potragu za ozlijeđenima jer je bilo preopasno. Gradonačelnik Ivajlo Simeonov poručio je kako nema opasnosti za građane. Dodao je da se podaci o broju ozlijeđenih ne mogu potvrditi jer požar još nije lokaliziran. 

Nikolaj Nikolov, savjetnik ministra unutarnjih poslova, naglasio je da su prve mjere poduzete. Objasnio je kako je stanovništvo upozoreno i da je uspostavljen sigurnosni perimetar. Na teren su upućene i ekipe koje će izmjeriti kvalitetu zraka.

Guvernerka Sofijskog okruga Silvia Arnaucka priznala je kako su ljudi zabrinuti, ali da nije izdana naredba za evakuacijom. 

Po nalogu vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Borislava Sarafova, četiri istražitelja iz Nacionalne istražne službe i istražitelj iz istražne službe Sofijskog okruga preuzeli su istragu požara. Očevid će započeti nakon što se ugasi požar i prestanu eksplozije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.