Građani o ogromnom povećanju plaća Plenkoviću i ministrima: "To je teška provokacija"

Foto: Index

DANAS je Vlada donijela odluku o velikom povećanju plaća najviših državnih dužnosnika, njih 270. Neto iznos plaća dužnosnika povećati za više od 60 posto, a za najviše državne dužnosnike i 70 posto, a mi smo pitali građane u Zagrebu što misle o tom potezu Plenkovića čija će primjerice plaća rasti za 2500 eura. 

"To je teška provokacija"

"Mislim da je to užas, Nepotrebno, ovako i onako već imaju velike plaće. To im ne treba", "Ovo je HDZ-ova svinjarija, možda bi im trebalo reći: 'Auf wiedersehen", "Mislim da je ovo povećanje plaća samo dodatna odgovornost političarima da rade svoj posao, a na nama da tražimo da svoj posao i rade", "Teška provokacija prema narodu koji je u teškoj materijalnoj situaciji", rekli su neki.

"Mislim da je to u redu zato što su povećali plaće većini ljudi, a nisu sebi u tom trenutku povećavali", "Ajde da je podigao plaće za 10 ili 20 posto, nego si je podigao duplo plaću. Milanović nije zaslužio ni ono što je do sada imao", dodali su drugi. 

Pitali smo prolaznike zaslužuju li političari tolike plaće. Evo što su nam rekli. 

"Ako dobro rade svoj posao, onda zaslužuju", "S obzirom na to što rade, ne zaslužuju ništa. Nikako ne dolazi u obzir da se te ljude nagrađuje s povećanjem plaća", "Iz moje perspektive ne, ali s obzirom da rade posao koji ne rade, trebaju imati veće plaće samo što treba onda gledati i na ostale ljude u RH i da se i njima digne plaća", kažu neki. 

"Trebali bi imati plaću tisuću eura"

"Mislim da ne zaslužuju", "Oni koji rade za Hrvatsku zaslužuju bilo kakvu plaću, ali koji rade za tuđe interese, ne zaslužuju nikakvu plaću", "Ne znam zaslužuju li baš toliko povećanje. Ima toliko ministara koji je svatko nešto pokrao u ovoj državi", "Trebali bi imati plaću oko tisuću eura", "Trebali bi imati plaću koja ne bi bola oči građana", zaključili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.