Incident kod Šibenika, polaznici škole jedrenja bijesni: "Partijaneri su nas gađali pepeljarama"

Foto: tz-tisno.hr

POLAZNICI škole jedrenja Ana iz Jezera ostali su šokirani kada im je prije dva dana oko 15.40 sati na jedrilicu u tišnjanskom akvatoriju doletio stakleni predmet s turističkog broda koji prevozi partijanere.

Skiper Mikula Jajac ogorčen je reakcijom policije jer, kaže, nisu došli napraviti očevid na brodu na kojem je bilo i djece i starijih ljudi.

"Prolazili smo pokraj turističkog broda koji vozi partijanere. Jedrili smo pored njih i kapetan nam je dva puta trubio. Kako smo bili na jedrima, imali smo prednost. U trenutku kad smo se mimoišli stakleni predmet doletio je na naš brod i rasuo se u komadiće. Pretpostavljam da se radilo o pepeljari i puka je sreća da nitko nije stradao", ispričao je za ŠibenikIN skiper Mikula Jajac.

Policija nije adekvatno reagirala?

Slučaj je odmah prijavio policiji i oni su izašli na teren, međutim, kako tvrdi Jajac, na jedrilicu navodno nisu došli obaviti očevid.

Od glasnogovornice Policijske uprave Šibensko-kninske Marice Kosor se doznaje da je proteklog ponedjeljka u 15.45 sati zaprimljena dojava da je na motornu jahtu s jedrenjaka bačen stakleni predmet.

"Naša ekipa nakon pet minuta izašla je na teren, međutim nisu zatekli jedrenjak takvog tipa u blizini, kao ni pregledom šireg mjesta događaja. Gospodin prilikom prijave nije prijavio da je bilo eventualnog konflikta ili da je predmet namjerno bačen na njih. Kako nije utvrđena namjerna radnja, potrebe za našim daljnjim postupanjem nije bilo", ističe Kosor te dodaje da, ako smatra da je tim činom u pitanje bila dovedena njihova sigurnost, Jajac se može opet javiti u policiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.