Izraelski šef diplomacije želi da se Tursku izbaci iz NATO-a nakon Erdoganovih izjava

Foto: EPA

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz pozvao je danas NATO da izbaci Tursku iz saveza, nakon sporne izjave njezina predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

"U svjetlu opasne retorike turskog predsjednika Erdogana i prijetnje da će napasti Izrael, ministar vanjskih poslova Israel Katz naložio je diplomatima... da hitno stupe u kontakt sa svim članicama NATO-a, pozivajući na osudu Turske i zahtijevajući njezino izbacivanje iz saveza", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Erdogan rekao da bi mogli ući u Izrael

Erdogan je jučer izjavio da bi Turska mogla ući u Izrael kako bi pomogla Palestincima kao što je svojedobno napravila u Libiji i u Gorskom Karabahu.

"Moramo biti vrlo jaki kako Izrael (u) Palestini ne bi mogao raditi to što trenutno radi (...)", rekao je turski predsjednik na skupu vladajuće stranke AKP u gradu Rizeu na Crnom moru.

"Baš kao što smo ušli u Karabah i u Libiju, mogli bismo nešto slično napraviti i njima", izjavio je Erdogan u govoru koji je prenosila televizija.

Turski predsjednik nije precizirao kakvu intervenciju ima na umu, a predstavnici njegove stranke nisu odgovorili na upit o pojedinostima njegove izjave.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.