Određen pritvor dvojici Albanaca koji su pretukli oca i sina iz Konavala

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta. Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je pritvor dvojici albanskih državljana koji se sumnjiče da su prekjučer poslijepodne u Konavlima, nakon nesuglasica u prometu, pretukli dvojicu hrvatskih državljana, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo navodi da je sudac istrage na prijedlog dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva odredio 42-godišnjem i 23-godišnjem albanskom državljaninu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Otac i sin iz Konavala, neslužbeno se doznalo, pokušali su zaobići kilometarsku kolonu kako bi došli do svoje kuće, ali napadači su protumačili da se njih dvojica žele progurati kako bi brže došli do granice.

Rukama i nogama izudarali 32-godišnjaka, šakama 58-godišnjaka

U DORH-u preciziraju da 42-godišnjaka sumnjiče za nasilničko ponašanje, a 23-godišnjaka za nasilničko ponašanje u stjecaju s kaznenim djelom teške tjelesne ozljede. U tužiteljstvu ističu kako postoji sumnja da su osumnjičenici u Karasovićima više puta rukama i nogama izudarali 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u napadu zadobio ozljede glave.

Uz to, sumnja se i da je 23-godišnjak više puta šakama udario 58-godišnjaka po glavi i tijelu te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu.

 

Sukob izbio zbog nesuglasica u prometu

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je ranije izvijestila da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila obojicu albanskih državljana za nasilničko ponašanje, a mlađega i za nanošenje teške tjelesne ozljede.

U policiji dodaju da je sukob izbio zbog nesuglasica u prometu zbog gužve na prometnicama koje vode prema Malograničnom prijelazu Karasovići. Nadodaju i da je dvoje hrvatskih državljana verbalno napalo više osoba koji su se nalazili u koloni vozila od kojih ih je osumnjičeni dvojac napao i fizički zadavši starijem teže, a mlađem lakše tjelesne ozljede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.