Penavi su subvencije socijalizam. A poljoprivrednicima dijeli javni novac

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

IVAN Penava jutros je tijekom gostovanja na N1 bio jako oštar kad su u pitanju subvencije za plin. Upitan je treba li vlada subvencionirati plin i struju svim građanima ili subvencije treba kalibrirati po nekom socijalnom ključu. "Više sam za ovo drugo i nisam za nikakav socijalizam", rekao je Penava.

Jutros oštro kritizirao subvencije jer je to socijalizam, a onda dijelio javni novac poljoprivrednicima

Vukovarski gradonačelnik, s druge strane, uručio je danas ugovore o dodjeli bespovratnih potpora u poljoprivredi za koje je u gradskom proračunu za 2024. godinu osigurano 132.723 eura. Ove se godine na Javni poziv Grada Vukovara prijavilo 56 poljoprivrednih gospodarstava s 84 zahtjeva, od koji je potpore ostvarilo njih 49 sa 66 potpora.

"Odaziv je velik, što je znak da su mjere korisne i imaju svoju svrhu. Najiskorištenija mjera je za nabavu mehanizacije i opreme u poljoprivrednoj proizvodnji, na što je utrošeno gotovo 50.000 eura, dok su se ostale mjere odnosile na nabavu i postavljanje staklenika, plastenika, sustava za navodnjavanje, osiguranje stoke i objekata za stoku, nabavu sadnica i druge projekte", kazao je Penava.

Cilj bespovratnih potpora je jačanje domaćih kapaciteta malih proizvođača te povećanje njihove konkurentnosti u odnosu na velike proizvođače.

"Želja nam je ulagati u tradicionalnu proizvodnju i u tome uspijevamo upravo kroz potpore", rekao je Penava i napomenuo kako je od 2015. godine za razvoj poljoprivrede Grad Vukovar osigurao nešto više od milijun eura potpora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.