Splitski influenceri se slikali s puškom kraj BMW-a Joška Keruma. Privela ih policija

Foto: Instagram

SPLITSKA policija privela je Adriana Petričevića i njegovu djevojku Elu Jerković. Policija je ustanovila da su prekršajno odgovorni zbog poziranja s oružjem kraj nabrijanog BMW-a Joška Keruma, sina Željka Keruma. 

Fotografije su osvanule na društvenim mrežama, objavili su ih portali, a onda se aktivirala i policija te privela mladi par, piše Dalmatinski portal.

Policija je potvrdila da je istraživanje završeno.

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 21-godišnjim muškarcem i 25-godišnjom ženom, te je utvrđeno da su svojim ponašanjem ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina, te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, 9. veljače na javnom mjestu nosili su oružje kategorije D, tipa Airsoft gun na način da je bilo vidljivo drugim građanima. 21-godišnjak je držao pištolj i pušku, a 25-godišnjakinja pušku te su se fotografirali držeći oružje. Svojim ponašanjem ostvarili su obilježja prekršaja iz članka 29. stavak 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega su uz optužni prijedlog dovedeni na Općinski prekršajni sud u Splitu", navodi policija. 

Kažnjeni su i za objavu fotografija na društvenim mrežama. 

"Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su 9. veljače u 13.30 sati raspačavali snimljene fotografije tako što su sa svojih korisničkih profila na društvenoj mreži postavili i javnosti učinili dostupnim snimljene fotografije na kojima poziraju s oružjem kategorije D. Fotografije su prenijeli internetski portali čime su ostvarili obilježje prekršaja iz članka 5. stavak 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega su prekršajno sankcionira izdavanjem obveznog prekršajnog naloga", izvijestila je Policijska uprava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.