Sud opet odredio jamčevinu Albanki koja je usmrtila brata i sestru

Foto: Facebook

Općinski sud u Dubrovniku produljio je istražni zatvor Klevisi Ymeri, koja je izazvala prometnu nesreću kod Dubrovnika u kojoj su poginuli brat i sestra. 

Istovremeno, sud joj je odredio i jamčevinu u iznosu od 70.000 eura te mjere opreza u obliku oduzimanja putnih isprava, zabrane napuštanja Dubrovnika i svakodnevne obveze javljanja policiji koje će se primjenjivati ako okrivljena bude puštena na slobodu.

Postoji mogućnost da se u roku od tri dana na ovu odluku uloži žalba. Ako odluka postane pravomoćna i okrivljena uplati jamčevinu, zakazat će se ročište na kojem će se odlučivati o ukidanju istražnog zatvora i puštanja na slobodu, potvrdio nam je glasnogovornik suda Vlaho Bošković.

Prije nekoliko dana održani prosvjedi

Sutkinja Općinskog suda u Dubrovniku Dubravka Đivanović donijela je još 10. srpnja odluku prema kojoj 29-godišnja Ymeri može biti puštena iz istražnog zatvora ako uplati jamčevinu od 70.000 eura. Međutim, Županijski sud je utvrdio da su počinjene bitne povrede kaznenog postupka pa je ukinuo tu odluku. Spis je stoga ponovno vraćen Općinskom sudu. 

Kad je Općinski sud prvi put donio odluku o puštanju optuženice na slobodu, to je izazvalo burne reakcije obitelji poginulih, ali i šire javnosti. U subotu su tako na Jadranskoj magistrali kod Čeveljuše i pred dubrovačkim sudom održani mirni prosvjedi. 

Prosvjednici su prelazili magistralu preko pješačkog prijelaza i tako usred turističke sezone blokirali promet. Ispred suda okupilo se stotinjak članova šire obitelji, prijatelja i sugrađana iz doline Neretve i Dubrovnika, noseći brojne transparente i majice sa slikom brata i sestre Stjepana i Katarine Đerek

Nepropisno pretjecala vozilo ispred sebe

Inače, 9. srpnja je pred Općinskim sudom u Dubrovniku podignuta optužnica protiv Ymeri zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Samo državno odvjetništvo je tom prilikom predložilo da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, nesreća zbog koje se sudi Albanki dogodila se 9. travnja ove godine oko 20:40. Sudjelovala su tri vozila. Nesreća se dogodila kad je Ymeri vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji Stjepan.

U sudaru su poginuli 21-godišnji Stjepan Đerek i 19-godišnja Katarina Đerek, dok je Ymeri zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je tada PU dubrovačko-neretvanska. Ymeri je dva dana nakon nesreće puštena iz bolnice i odmah uhićena, a sljedećeg dana je premještena u istražni zatvor. 

U prvotnoj verziji teksta stajala je nepotpuna informacija kako je Općinski sud u Dubrovniku donio odluku o puštanju okrivljene na slobodu. Iz Suda su naknadno priopćili kako će se odluka o puštanju na slobodu donijeti tek kada okrivljena uplati jamčevinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.