Suvlasniku Carpe Diema određen istražni zatvor

Foto: Luka Klun/VLM/PIXSELL/Screenshot

Josipu Ćurkoviću, suvlasniku hvarskog kluba Carpe Diem određen je istražni zatvor, piše Dalmatinski portal.

Odluka je to istražnog suca Županijskog suda u Splitu koji je prihvatio prijedlog Državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor. Kako doznaje Dalmatinski portal, pritvor mu je određen da ne bi ponovio slično ili teže djelo. Državno odvjetništvo tražilo je i pritvaranje zbog utjecaja na svjedoke.

Sudac: Prihvatio sam jedan od dva prijedloga, Ćurković se može žaliti

"Prihvatio sam jedan od dva prijedloga jer je okrivljenik na ročištu priznao sve svoje postupke prilikom napada na Gospodnetića, a osim toga i kamera je snimila napad tako da okrivljenik nema razloga utjecati na svjedoke," rekao je sudac Vladimir Živaljić.

Okrivljeni i njegova obrana mogu se u roku od tri dana žaliti na odluku o jednomjesečnom boravku okrivljenika u zatvoru. Na odluku se u tom roku može žaliti i tužiteljstvo ako je eventualno nezadovoljno što nisu prihvaćena oba prijedloga.

"Po isteku trodnevnog roka za žalbu Sudsko vijeće će donijeti odluku u vezi s ovim slučajem," rekao je dežurni sudac istrage.

Osumnjičen za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda

Ćurković je osumnjičen za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda konkurenciji, vlasniku susjednog restorana Gariful - Ivanu Gospodnetiću i njegovom kuharu Dinku Petričeviću, poznatijem kao ribar Mijo. Upao im je u restoran žaleći se na glazbu i nasrnuo šakama, čašom i spremnikom za plin.

Hvarani su, podsjetimo, demonstrirali pred klubom Carpe Diem, a klub je danas izdao javno priopćenje u kojem su osudili nasilje.

Javili se iz Carpe Diema: "Nasilje nikad nije prihvatljivo rješenje"

"U noći sa subote na nedjelju dogodio se incident u kojem su sudjelovali Ivan Gospodnetić i Dinko Petričević s jedne strane te Josip Ćurković s druge strane", piše Carpe Diem.

"Nasilje nikada nije prihvatljivo rješenje, stoga osuđujemo incident i duboko žalimo zbog njega te izražavamo iskrene isprike svim uključenim stranama i zajednici grada Hvara. Izražavamo i iskrene želje za brzim oporavkom svih uključenih strana.

Sigurnost i dobrobit naših gostiju, suradnika, osoblja, lokalne zajednice i lokalnog gospodarstva su nam prioritet.

Carpe Diem kao jedan od stupova hvarskog turizma prepoznatih na globalnoj sceni, koji je i Hvar uvrstio na svjetske top liste turistickih destinacija, provodi sve radnje kako bismo svima osigurali gostoljubivo okruženje. Nastavit ćemo surađivati s lokalnim vlastima kako bismo sačuvali Hvar kao mirnu i sigurnu destinaciju", stoji u priopćenju.

Javio se vlasnik Garifula

"Vjerujem u naše institucije da će odraditi posao kako treba. Svi ste vidjeli barbarizam koji se dogodio i prijetnje koje i dan-danas dobivamo moja obitelj, djelatnici i ja. Vjerujemo u pravnu državu, zakon i znamo da će sve završiti kako treba", rekao je Gospodnetić u intervjuu za RTL i dodao da se nikoga ne boji.

Oglasio se i napadnuti kuhar

Putem društvenih mreža Ivana Gospodnetića, javio se i napadnuti kuhar Dinko Petričević zvani Mijo. Zahvalio je sinoćnjim prosvjednicima. 

"Javljam se iz moje kuće. Žao mi je što nisam bio s vama na rivi. Ali hvala svima koji me gledaju, hvala svima na podršci, volio bih da sam bio s vama sinoć više nego sve na svijetu. Ali ne mogu, moram se oporaviti", rekao je Mijo u kameru.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.