Svjedok napada u Engleskoj: Susjed je spasio desetak djevojčica, odveo ih je u kuću

Foto: EPA

Najmanje osam osoba, među kojima ima i djece, ozlijeđeno je u napadu nožem u gradu Southportu na sjeveru Engleske, objavila je služba hitne pomoći, a policija je izvijestila da je napadač uhićen. 

Nešto prije podneva policija je pozvana u ovaj obalni gradić, smješten dvadesetak kilometara sjeverno od Liverpoola, nakon sumnje na napad nožem, stoji u objavi lokalne policije u Merseysideu te se dodaje da su naoružani policajci "uhitili muškarca i oduzeli mu nož". Zasad nema informacija o mogućim motivima napadača.

Svjedok: Najgora stvar koju sam vidio u životu

Novinari postaje Radio 5 Live razgovarali su s muškarcem koji radi u ulici u kojoj se dogodio napad. Rekao im je da je vidio čovjeka s maskom koji je odbijao platiti vožnju taksijem, nakon čega je pobjegao. Nekoliko trenutaka kasnije nazvao ga je jedan od njegovih zaposlenika i rekao mu da odmah napusti trgovinu.

Kaže da je vidio mlade djevojke kako krvare. Nazvao je policiju.

"Tada su počela stizati kola hitne pomoći, bio je kaos. To je najgora stvar koju sam vidio u životu", rekao je. Kaže da je muškarac ušao u zgradu u kojoj su bila djeca.

"Susjedi odveli desetak djevojčica na sigurno"

Susjedi su pokušavali pomoći, a među njima i jedna odrasla osoba koja je ozlijeđena, dodaje. Kaže da su susjedi htjeli uhvatiti osumnjičenika prije nego što policija dođe.

Jedan susjed je odveo desetak djevojčica na sigurno u svoju kuću, kaže. Pomogao mu je još jedan susjed.

"Zajednica se okupila, svi su pokušavali pomoći. Svi su pokušavali spasiti djecu", kaže.

Rekao je i da je još jedan čovjek, građevinar, također pomogao djeci da napuste mjesto napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.