Tko je vlasnik Garifula? Prevozio tigra na trajektu, organizirao bacanje boca u more

Foto: Instagram, screenshot Morski, Facebook

Vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić, koji je sa svojim suradnikom Dinkom Petričevićem ozlijeđen u preksinoćnjem napadu na Hvaru, iza sebe ima cijeli niz bizarnih događanja.

Podupiru ga Hvarani

>>VIDEO Prosvjed zbog premlaćivanja vlasnika Garifula. Objavljene nove snimke napada

Što se tiče napada, prema dostupnim snimkama, vidi se kako je napadač Gospodnetića prvo udario šakom u glavu, a onda šipkom. Ribar Mijo zadobio je ozljede nosa, oka, glave i kasnije je prevezen u splitsku bolnicu.

Za napad se sumnjiči Josipa Ćurkovića Ćosa, suvlasnika hvarskog kluba Carpe Diem, a čini se da je do incidenta došlo zbog glasnog puštanja glazbe. Incident je to koji je Gospodnetića prometnuo u simbol otpora prema agresivnim došljacima, kakvim se smatra Ćurković.

Održan je tako i masovni prosvjed, gdje su Hvarani podupirali Gospodnetića i tražili da Ćurković napusti Hvar. Među prosvjednicima se pojavio i napadnuti Gospodnetić, kojeg su okupljeni dočekali pljeskom.

Gospodnetić je na Hvar doveo tigra

Tko je Ivan Gospodnetić? Ovaj poduzetnik na Hvar je doveo - tigra. Društvenim mrežama kružila je snimka tigra kojeg se u unajmljenoj automobilskoj prikolici, ispod cerade, vozilo na ovaj otok.

Gospodnetić je prvo negirao da je vlasnik tigra, a kasnije izjavio: "Simba je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu, ali je otišao s otoka te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje."

>>FOTO I VIDEO Obišli smo privatni "zoološki vrt" na Hvaru. Dočekale su nas mučne scene

Index je bio u tom "zoološkom vrtu". Mještani s kojima smo razgovarali nazivaju ga paklom za životinje ili, kraće, logorom. Površina je opasana bodljikavom žicom, a ispod hvarskog sunca životinje nemaju ni trunke hlada.

 "Odem brati masline, čujem krikove tigra. Nikad ne znaš je li izvan kaveza ili unutar...", zabrinuto nam je rekao susjed. Gospodnetić je reagirao na naš tekst te između ostalog podvukao kako ima farmu, ne zoološki vrt.

Iako je tvrdio da je sve po propisima, na sud je morao ići zbog prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, a teretilo ga se za kršenje članka 161., koji se odnosi na označavanje i registraciju životinja. Nije nam poznato je li i osuđen.

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je nadzor nad privatnim zoološkim vrtom te na samoj farmi nije utvrdila nepravilnosti. S tim se nisu složili Prijatelji životinja.

Hvalio se ribama s rupama

Morski.hr je pisao krajem lipnja kako su inspektori Državnog inspektorata nedavno posjetili Gariful nakon objave na društvenim mrežama, na kojem je predstavljena razna svježa riba, a sportskim ribolovcima su pažnju privukle rupe na velikom dijelu tih riba.

>>Hvarski restoran hvali se ribama s ovakvim rupama. Vlasnik poznat po incidentima

Morski  je neslužbeno doznao iz izvora u Državnom inspektoratu da takva riba mora imati certifikat sljedivosti te se, ako je ubijena puškom ili nekim drugim sportskim alatom, ne smije prodavati.

Gospodnetić je organizirao i bizarnu nagradnu igru prošle godine, a čiji dio su bile boce bačene u more. U nagradnoj igri je sudjelovao i glazbenik Mladen Grdović.

Bizarna nagradna igra

Uglavnom, 100, kako je navedeno, "posebnih" boca bačeno je u more, a svaka je od njih nudila "jedinstveno iskustvo objedovanja u Garifulu i Sushi Gariful G spotu". Jedna sretna boca donijela je trodnevni boravak "s ​​luksuznim smještajem u Villi Gariful i večerama u renomiranim restoranima!"

Morski je podsjetio kako za ovakvo nešto, po članku 1001.a Pomorskog zakonika, novčana kazna iznosi od 5000 do 50.000 kuna, a Gospodnetić je okrenuo priču u smjeru zaštite okoliša.

"Cilj kampanje je ukazat na problem, a to je očuvanje našeg mora, u čemu smo i uspjeli očito", rekao je.

Kažimo i da je u svibnju ove godine Gospodnetića prozvao gradonačelnik Hvara zbog neovlaštenog širenja terase restorana i uzurpiranja javnog prostora na hvarskoj rivi.

Restoran naslijedio od oca

Gospodnetićev Gariful je luksuzni restoran smješten na hvarskoj rivi koji posjećuju najveća hrvatska i svjetska celebrity imena. Gariful radi od 1981. godine, kada je započeo kao omanji riblji restoran.

S vremenom se razvio u jedan od najluksuznijih na hrvatskoj obali. Restoran posjeduje sedam malih ribarskih brodova koji svakodnevno osiguravaju svježu ribu za goste. Gariful, u prijevodu karanfil, ime je dobio po nadimku vlasnikovog oca, koji je zatim naslijedio i mlađi Gospodnetić.

U ovom restoranu su kroz godine jela velika svjetska imena poput Toma Cruisea, Demi Moore, Bona Voxa, Lionela Messija, Luke Modrića, Edwarda Nortona...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.