Tvrtka kriva za IT kvar radnicima dala vaučere od 10 dolara. Ubrzo su blokirani

Foto: EPA

Tvrtka za kibernetičku sigurnost CrowdStrike pokušala se zahvaliti radnicima koji su se uhvatili u koštac s nedavnim globalnim IT kvarom poklonivši im UberEats vaučer u iznosu od 10 dolara. Uz spomenuti vaučer radnici su dobili i sljedeći e-mail: "Prepoznajemo dodatni posao koji je uzrokovao incident od 19. srpnja. I zbog toga, od srca zahvaljujemo i ispričavamo se zbog neugodnosti."

Međutim, problem se pojavio kad je Uber posumnjao na potencijalnu prevaru. CrowdStrike je potvrdio da je poslao vaučere od 10 dolara "suradnicima i partnerima" koji su pomogli korisnicima pogođenim neispravnim ažuriranjem softvera. 

Kvar je paralizirao 8.5 milijuna uređaja diljem svijeta i doveo do kaosa u zračnim lukama, otkazivanja bolničkih termina i prekida emitiranja TV kanala, piše Guardian.

Radnici bezuspješno pokušavali iskoristiti vaučere

Web stranica za tehnološke vijesti TechCrunch izvijestila je da su neki primatelji vaučera naišli na poruku o pogrešci kada su pokušali iskoristiti svoj vaučer. U poruci je pisalo da je vaučer poništila strana koja ga je izdala i da više nije valjan. 

Glasnogovornik CrowdStrikea rekao je da je Uber blokirao vaučere nakon što je sustav visoke stope korištenja vaučera prepoznao kao potencijalnu prevaru. 

"CrowdStrike nije slao darovne kartice kupcima ili klijentima. Poslali smo ih našim suradnicima i partnerima koji su pomagali klijentima u ovoj situaciji. Uber je to označio kao prevaru zbog visokih stopa korištenja", kazao je glasnogovornik CrowdStrikea. 

Jučer je jedan osiguravatelj procijenio da će neuspješno ažuriranje softvera koštati američke kompanije s liste Fortune 500 više od pet milijardi dolara. Među najgore pogođenima su bankarske, zrakoplovne i zdravstvene tvrtke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.