Ubio ženu u Sisku. Pucao po odraslima, djeci, palio automobile... Neće ići u zatvor

Screenshot: NOVA TV

Godinu dana nakon što je 59-godišnji Nedžad Fetić u Sisku ubio jednu osobu, nekoliko njih ranio, ulazio u kuće, pucao po odraslima, djeci i palio automobile, stigla je odluka suda. Ne ide u zatvor i proglašen je neubrojivim. Žrtve napadača  su ogorčene, javlja Dnevnik.hr

U sumanutom pohodu prije godinu dana je, pucajući iz kalašnjikova, ubio 45-godišnju ženu i teško ranio 4 osobe. "Moju ženu nitko neće vratiti. Izgubio sam ženu, izgubio sam kompletan život. Ostao sam samohran roditelj s malim djetetom. Jeza, jeza", rekao je Miroslav Jambrec. 

U bolnici je nakon napada s lakšim ozljedama završilo nekoliko osoba, među kojima je bilo i jedno dijete, koje su se ozlijedile bježeći od pucnjave. Lakše je bio ozlijeđen i jedan vatrogasac tijekom intervencije, piše Sisak.info

Osuđen na šest mjeseci psihijatrijskog liječenja

Sud je napadača proglasio neubrojivim te je osuđen na šest mjeseci psihijatrijskog liječenja. 

"To je jedino zakonski moguće, nema dvojbe i nesporno je bilo da je okrivljenik bio neubrojiv kad je činio djela sa zakonskim obilježjima kaznenog djela i po Zakonu se jedino može izdati obavezno liječenje u trajanju od 6 mjeseci", rekao je Danko Kovač, odvjetnik okrivljenika. 

Popis kaznenih djela u optužnici je prilično velik - uz ubojstvo i deset pokušaja ubojstva, ugrozio je i opću sigurnost i nedopušteno držao oružje i eksplozive. Njegovi susjedi i žrtve ne mire se s ovakvom presudom. 

"Žalosno je da optuženi ima veća prava nego žrtve"

"Neprikladno je doveden, bez lisica na nogama, kao nekakav prekršajac obični. Kao da je počinio prometnu ili nešto. Nepojmljivo mi je da čovjek koji je ubio ženu i koji je pucao na djecu dođe bez lisica na nogama. Zbog samih svojih radnji ne može biti neubrojiv", rekao je Nedo Šehić. 

"Žalosno je da optuženi ima veća prava nego žrtve. Jako žalosno. Ostao sam sam, samohran roditelj s malim djetetom. Ne može se čovjek osjećati dobro nakon ovoga", kaže Jambrec.  U sumanutom pohodu palio je i automobile i kuće te na kraju pobjegao, ali ga je policija uhitila. Odvjetnik objašnjava i zašto samo 6 mjeseci liječenja. Tim psihijatara procjenjivat će hoće li to trajati i dulje. 

"To ne znači da će on biti samo 6 mjeseci na liječenju, nego onda svake godine jednom sud provjerava je li on i dalje bolestan i opasan za okolinu i treba li ga i dalje držati u ustanovi", pojasnio je.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.