Uhićen šef tvrtke koja gradi baze, škole i bolnice za rusku vojsku

Foto: X

Sud u Moskvi odredio je dvomjesečni pritvor Andreju Belkovu, čelniku građevinskog odjela ruskog Ministarstva obrane, zbog sumnje na zlouporabu ovlasti, izvijestile su državne novinske agencije. Ovo je samo posljednje u nizu uhićenja visokih dužnosnika spomenutog ministarstva.

Belkov je navodno uhićen jer je nabavio tomograf po previsokoj cijeni tijekom rekonstrukcije vojnog medicinskog centra, objavio je neovisni ruski medij Meduza, pozivajući se na neovisne izvore. Prijeti mu do 10 godina zatvora ako bude proglašen krivim. 

Tvrtka bila pod nadzorom nedavno uhićenog Ivanova

Belkov vodi građevinsku tvrtku koja gradi baze, bolnice, škole i druge objekte za vojsku. Tvrtka je bila pod nadzorom zamjenika ministra obrane Timura Ivanova, koji je u travnju uhićen pod optužbom da je primio mito. 

Ivanov je bio blizak suradnik Sergeja Šojgua, kojeg je predsjednik Vladimir Putin u svibnju razriješio dužnosti ministra obrane i postavio na čelo Vijeća sigurnosti. 

Šojgu je naširoko kritiziran zbog neuspjeha Rusije na bojnom polju u Ukrajini, a vođa plaćenika Jevgenij Prigožin, koji je pokrenuo pobunu u lipnju 2023. godine, optužio ga je za nesposobnost i korupciju, tražeći smjenu Šojgua i načelnika vojnog stožera, generala Valerija Gerasimova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.