VIDEO Pogođeno skladište nafte u Rusiji. Više od 80 vatrogasaca gasi požar

Screenshot: X

Tri spremnika u skladištu nafte u selu Polevaja u Kurskoj oblasti zapalila su se kao rezultat napada bespilotne letjelice iz Ukrajine, potvrdio je vršitelj dužnosti regionalnog guvernera Aleksej Smirnov.

Požar na jednom od spremnika brzo je ugašen, ali su 82 vatrogasca uključena u pokušaj gašenja požara na druga dva spremnika, pri čemu koriste 32 komada opreme, napisao je Smirnov na svom Telegram kanalu. 

Dodao je kako su ukrajinske bespilotne letjelice oštetile nekoliko stambenih zgrada u oblasti, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. 

Rusi: Protuzračni sustavi su oborili dvije letjelice

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga preuzeo je odgovornost za napad. Napad je rezultirao "snažnim eksplozijama" i požarom, ali Ukrajinci još uvijek procjenjuju puni učinak napada. Ruski Telegram kanal Baza naveo je da se napad dogodio oko 1 sat u noći po moskovskom vremenu.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili dvije bespilotne letjelice iznad Kurske oblasti. 

Ukrajinci tvrde kako su udari na rusku energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu odgovor na kontinuirane napade Moskve na teritorij Ukrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.