VIDEO Pukla brana u Rusiji, izvanredno stanje. Ima mrtvih, ozlijeđenih i nestalih

Screenshot: X

Najmanje jedna osoba poginula je jutros kada je pukla privremena brana na Bjelomorsko-baltičkom kanalu u Kareliji na sjeverozapadu Rusije, priopćio je regionalni javni odbor za populacijsku aktivnost i sigurnost, pozivajući se na preliminarne informacije.

"Rano jutros pukla je privremena, pješčana brana na 11. prevodnici Bjelomorsko-baltičkog kanala u Segeži. 13 kuća je uništeno u naseljima koja se nalaze u blizini 11. prevodnice. Jedna osoba je poginula, a devet je ozlijeđeno. Sedam je osoba spašeno, među kojima troje djece", navodi se u priopćenju. 

 

Četiri osobe su nestale. Na početku se pisalo o šest nestalih osoba, ali dvije su u međuvremenu pronađene. Hitne službe na terenu pružaju pomoć ugroženom stanovništvu. 

Drugi incident u samo par dana

Lokalne vlasti izvijestile su o incidentu između 10. i 11. prevodnice kanala u 6:34 po moskovskom vremenu. Lokalni dužnosnici potvrdili su kako je proglašeno izvanredno stanje.

Na snimkama se vidi kako voda teče kroz uništenu branu. Žena na jednoj od snimaka viče: "Brana je nestala, jednostavno je nestala... Domove je odnijelo s ljudima unutra." Bjelomorsko-baltički kanal povezuje Bijelo more sjeverozapadne Rusije s jezerom Onjega i ima izlaz na Baltičko more. 

Inače, privremena brana je postavljena zbog radova na rekonstrukciji kanala. Današnje puknuće brane drugi je takav incident u Rusiji u posljednjih nekoliko dana.

U petak su jake kiše dovele do rušenja brane u regiji Uralskih planina u Čeljabinsku, gdje je najmanje jedna osoba poginula u poplavama u obližnjim selima. U travnju je rušenje brane u južnoj regiji Orenburg dovelo do povijesnih poplava u cijeloj regiji, prisilivši tisuće ljudi da evakuiraju svoje domove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.