VIDEO Trajekt Oliver uplovio u Velu Luku, putnici pjevali Cesaricu

Jadrolinijin trajekt Oliver, koji je zbog tehničkog kvara s više od 300 putnika nekoliko sati plutao korčulanskim kanalom, stigao je u Velu Luku, doznaje se u Jadroliniji.

"Trajekt je uspio pristati u Veloj Luci i putnici se polako iskrcavaju," rekla je Hini Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinijina splitskog plovnog područja, oko 19:30.

Objasnila je kako je posada uspjela sanirati kvar nekoliko milja od Vele Luke nakon čega je Oliver zaplovio prema odredištu. Dodala je i kako je tegljač bio u blizini radi sigurnosti. Prethodno je poručila kako sigurnost 340 putnika i posade niti u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

Na snimkama koje je objavila Dalmacija Danas čuju se putnici koji na trajektu pjevaju pjesme Olivera Dragojevića. Trajekt je kasnio šest sati.

Brod je star 27 godina, kupljen je ove godine za 12 milijuna eura, pri čemu je još 2.7 milijuna eura utrošeno na remont. Trajekt Oliver, prije nego što ga je Jadrolinija kupila, plovio je u Grčkoj pod imenom Hermes, a u Hrvatskoj je zaplovio 20. svibnja, nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

Trajekt je nazvan po pjevaču Oliveru Dragojeviću, a Jadrolinija ga je angažirala na liniji Split-Vela Luka-Ubli.

"Uspjeli smo riješiti problem, ali ponovno se dogodio"

Ranije su iz Jadrolinije objasnili što se dogodilo.

"Danas je trajekt Oliver isplovio u svojoj redovnoj liniji u 10:30 sati iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, tijekom plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Negdje oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo uspjeli, međutim ponovno se dogodio. Taj problem traje i dalje, a mi ga intenzivno pokušavamo riješiti kako bi što prije dovezli trajekt Oliver do Vele Luke, Jadrolinija je unajmila remorker od kojeg očekuje da do 19 sati doveze putnike u luku.

Putnici koji su na trajektu, a idu za Lastovo trebali su presjedati iz jednog trajekta na drugi. Bez obzira u koji sat Oliver dođe u Velu Luku, putnici će biti prevezeni trajektom Korčula ili Bartol Kašić.

Napominjem, u bilo koji sat. Zahvaljujem se našim putnicima na razumijevanju prema posadi i nama zbog ove nepredviđene situacije. Što se tiče putnika koji su trebali ići iz Vele Luke za Split, oni su otišli alternativnim putem preko Korčule katamaranom. Jadrolinija će pokriti te troškove i još se jednom zahvaljujem svim putnicima na razumijevanju", kazala je koordinatorica plovnog područja Jelena Ivulić. 

Upitan sutrašnji koncert

Na pitanje što će biti s koncertom koji se trebao sutra održati na trajektu Oliver tijekom plovidbe u Velu Luku ususret koncertu Trag u beskraju, Ivulić je kazala: "Kad dobijemo detaljne informacije o kvaru, vidjet ćemo što će biti sa sutrašnjim rasporedom plovidbe prema Veloj Luci. Kvarovi se rješavaju, do sada smo to rješavali u par sati, trudimo se i sada."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.