Anthony Hopkins kaže da ga je bilo strah ovog glumca

Screenshot: YouTube/MGM

KAO jedan od najdugovječnijih holivudskih glumaca Anthony Hopkins surađivao je s brojnim holivudskim legendama, ali samo mu je jedna zvijezda ulijevala strah u kosti.

Premda nam je danas poznat kao jedan od najprofesionalnijih i najljubaznijih glumaca, Hopkins se na početku karijere borio s alkoholizmom, zbog čega je ponekad znao biti agresivan i problematičan. Dvostruki oskarovac danas žali što se tako ponašao i osuđuje glumce koji ne mogu kontrolirati svoje ponašanje.

"Promjene raspoloženja me plaše", rekao je Hopkins u razgovoru za Interview, prenosi Far Out. "Vidite, sve se to može kontrolirati. Ono što me pogađa je neljubaznost. Ludilo. Neopravdana okrutnost kroz riječi. Ljudi koji vrište i viču."

Jedan od glumaca oko kojih je bio oprezan je Mel Gibson, s kojim je radio na povijesnom filmu The Bounty iz 1984. godine. No Gibson mu nije ostao u sjećanju kao najgori kolega sa seta. Ta je titula otišla Mickeyju Rourkeu, s kojim je radio na filmu Desperate Hours iz 1990. godine koji je režirao Michael Cimino.

Rourke je u akcijskom trileru utjelovio opasnog kriminalca i psihopata koji se nakon bijega sa suđenja odluči sakriti u kući imućnog bračnog para, koji su utjelovili Anthony Hopkins i Mimi Rogers.

"Znam glumce koji igraju nasilne uloge pa se ponašaju zlobno na setu", izjavio je glumac. "Mickey Rourke je ponekad bio takav. Strahovao sam od odlaska na snimanje. Svaki dan sam se molio prije posla."

Njegove muke na kraju se nisu isplatile jer je film bio i kritički i komercijalni promašaj. Slavni kritičar Roger Ebert prozvao ga je jednim od najgorih filmova 90-ih, a Rourke je za svoju izvedbu dobio nominaciju za Zlatnu malinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.