Hvaljena serija inspirirana šokantnim zločinom napokon je stigla u Hrvatsku

Screenshot: YouTube/Hulu

NA DISNEY+ je stigla hvaljena kriminalistička serija Under the Bridge, koja se prikazivala od 17. travnja do 29. svibnja ove godine na streaming servisu Hulu. Seriju je kreirala redateljica i scenaristica Quinn Shephard.

Under the Bridge je adaptacija istoimenog romana kanadske autorice Rebecce Godfrey, koji opisuje ubojstvo zlostavljane tinejdžerice. Glavne uloge u seriji igraju Lily Gladstone, zvijezda Scorseseovih Ubojica cvjetnog mjeseca, i Riley Keough, unuka Elvisa Presleyja i zvijezda serije Daisy Jones & the Six.

Sporedne uloge igraju Vritika Gupta, Chloe Guidry, Javon "Wanna" Walton, Izzy G, Aiyana Goodfellow, Ezra Faroque Khan i Archie Panjabi.

 

O čemu se radi u seriji?

Serija je ispričana iz perspektive Rebecce Godfrey (Keough) i fiktivne policajke Cam Bentland (Gladstone), koje istražuju stravično ubojstvo 14-godišnje Reene Virk. Reena je bila dijete indijskih imigranata koji su odlučili postati Jehovini svjedoci.

Kao i svaki tinejdžer, Reena je htjela da je njezino društvo prihvati, ali zbog religije i izgleda postala je meta zlostavljača. Prijateljice je pokušala pronaći među vršnjakinjama koje su svoju kliku nazvale Crips Mafia Cartel jer su idolizirale bande iz Los Angelesa.

Vršnjakinje su je forsirale da radi stvari koje ne želi, zbog čega su joj roditelji prestali vjerovati, a cijela situacija eskalirala je nakon što je jedan napad završio teškim ubojstvom.

Odlične ocjene na Rotten Tomatoesu

Kritičari i prosječni gledatelji složili su se da je serija odlična, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 84%.

"Prekrasno ispričana kriminalistička serija. Ponekad je bilo šokantno vidjeti koliko su ta djeca bila ravnodušna. Odlična gluma i filmska slika", napisao je jedan gledatelj.

"Serija je jako zanimljiva i fantastična. Pratila sam svaki trenutak, a posebno su mi se svidjele scene koje prikazuju prošlost. Cijelo vrijeme postavljala sam nova pitanja. Gluma je odlična, čak su i mladi glumci imali odlične izvedbe. Stvarno su pogodili atmosferu 90-ih. Preporučila bih ovo svima", dodala je druga gledateljica.

"Pogledao sam seriju iako nisam bio upoznat sa zločinom i mogu reći da je stvarno dobra. Svidjeli su mi se stilistički postupci. Definitivno pogledajte ovo ako uhvatite priliku", dodao je treći gledatelj.

 

Pročitajte više