Kristen Stewart priznala da joj se sviđaju samo dva filma koja je snimila u karijeri

Foto: Press/EPA

Američka glumica Kristen Stewart godinama je bila najpoznatija po ulozi Belle Swan u filmskoj franšizi Sumrak, ali je glumila i u poznatim filmovima poput Spencer, U divljini (Into the Wild) i Soba panike (Panic Room). Međutim, glumica nije ni za jedan od ovih filmova rekla da joj se sviđa.

Kako prenosi Far Out Magazine, Stewart je istaknula da u karijeri nije snimila puno dobrih filmova.

"Vjerojatno sam snimila pet stvarno dobrih filmova, od 45 ili 50. Morala bih pogledati svoj popis filmova, ali malo ih je. To ne znači da žalim zbog tog iskustva. Samo sam požalila što sam pristala na nekoliko filmova, ali ne zbog rezultata, već zato što nije bilo zabavno", komentirala je glumica.

Kao dva filma u kojima je glumila, a koji joj se sviđaju, izdvojila je filmove francuskog redatelja Oliviera Assayasa. 

"Volim Assayasove filmove", kratko je izjavila glumica pritom misleći na filmove Oblaci nad Sils Marijom (Clouds of Sils Maria) iz 2014. godine i Personal Shopper iz 2016. godine, prenosi Far Out.

Oblaci nad Sils Marijom (Clouds of Sils Maria)

 

Oblaci nad Sils Marijom je psihološka drama iz 2014. godine koju je napisao i režirao Olivier Assayas. Film prati filmsku zvijezdu Mariju Enders (Juliette Binoche) koja je na vrhuncu svoje karijere pozvana da nastupi u obnovi predstave koja ju je proslavila prije dvadeset godina. Tada je u predstavi igrala ulogu Sigrid, zamamne mlade djevojke koja razoruža i na kraju natjera svoju šeficu Helenu na samoubojstvo.

U obnovi predstave od nje se traži da glumi ulogu Helene, a ona sa svojom asistenticom Valentine (Kristen Stewart) odlazi na probe u Sils Mariju. Glavnu ulogu u predstavi trebala bi preuzeti glumica Jo-Ann Ellis (Chloë Grace Moretz), poznata po sklonosti skandalima. Maria se u tom trenutku nalazi s druge strane ogledala, licem u lice sa šarmantnom ženom koja na neki način prikazuje nju samu.

Film je na Rotten Tomatoesu dobio odlične ocjene kritičara i prosječno dobre ocjene publike. Od kritičara ima ocjenu od 91 posto, dok od publike ima 65 posto.

Personal Shopper

Nadnaravni psihološki triler Personal Shopper, koji je režirao i napisao Olivier Assayas, drugi je na popisu filmova koje glumica voli. Radnja prati mladu Amerikanku u Parizu koja radi kao osobni kupac za jednu zvijezdu i odbija otići iz grada sve dok ne uspije komunicirati sa svojim preminulim bratom blizancem.

Personal Shopper je nadnaravni psihološki triler iz 2016. koji je napisao i režirao Olivier Assayas. U filmu Kristen Stewart glumi mladu Amerikanku Maureen, koja u Parizu radi kao osobni kupac za jednu zvijezdu i pokušava komunicirati sa svojim preminulim bratom blizancem. Uz Stewart, u filmu su glumili i Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin, Hammou Graïa, Nora Waldstätten i drugi glumci.

Psihološki triler dobio je nešto niže, ali i dalje dobre ocjene kritičara i publike. Na Rotten Tomatoesu od kritičara ima 81 posto, a od publike 51 posto, na temelju više od pet tisuća recenzija na stranici. 

Pročitajte više