Stephen King rekao da nije mogao prestati gledati ovaj horor: Apsolutno je briljantan

Foto/Screenshot: Epa/Youtube

POZNATI pisac horora Stephen King na svojim društvenim mrežama često dijeli dojmove o određenim filmovima i serijama, o kojima razgovara s pratiteljima. Za jedan horor koji su kritičari na Rotten Tomatoesu ocijenili s 97 posto slavni književnik je napisao da je bio oduševljen filmom. 

Riječ je o hororu iz 2023. godine redatelja Camerona i Colina Cairnesa, pod nazivom Late Night with the Devil, za koji je King prokomentirao da je bio briljantan, prenosi Far Out Magazine.

"Apsolutno je briljantan. Nisam ga mogao prestati gledati. Vaši dojmovi mogu biti drugačiji, ali potičem vas da pogledate film kad budete mogli", kratko je istaknuo King.

Radnja horora smještena je gotovo cijelo vrijeme na jednoj lokaciji, u studiju emisije koja se 1977. godine prenosila uživo. U toj emisiji voditelj kasnonoćnog talk showa, Jack Delroy (David Dastmalchian), poziva mladu djevojku kao gošću, koja tvrdi da je preživjela demonsku opsjednutost.

 

U filmu su glumili Laura Gordon, Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Ingrid Torelli, Rhys Auteri, Georgina Haig i druge zvijezde. Cameron i Colin Cairnes također su napisali scenarij za film, koji je dobio visoke ocjene publike i kritičara na Rotten Tomatoesu.

Kritičari film ocijenili s 97 posto

Late Night with the Devil, na temelju 223 recenzije kritičara, ima vrlo visokih 97 posto, dok na temelju više od 500 recenzija publike ima 81 posto. Neki kritičari su u svojim recenzijama posebno pohvalili glumu Davida Dastmalchiana.

Brian Tallerico s RogerEbert.com u osvrtu je napisao: "David Dastmalchian ponovno je izvrstan, stvarno drži film na okupu jer pronalazi pravi ton između šmekerskog i simpatičnog koji je toliko dominirao kulturom 70-ih."

Helen O'Hara iz Empire Magazinea također je napisala pozitivan osvrt. "Pametan, originalan pristup čini ovaj film puno više od samo još jednog egzorcista. Osjetit ćete da se spremaju užasi, ali još uvijek se nećete osjećati spremnima", napisala je.

Film je dostupan za gledanje na Prime Videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.