Triler s Monicom Bellucci šokirao gledatelje, ljudi pišu: Ovo je teško gledati

Screenshot: YouTube/Studiocanal

IAKO nije horor, francuski triler Irréversible toliko je prestravio gledatelje da im je bilo muka nakon što su pogledali film.

Irréversible je režirao i napisao Gaspar Noé, čiji su filmovi poznati po grafičkim scenama nasilja i seksualnog nasilja.

Irréversible je imao premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju 2002. godine, gdje je bio toliko kontroverzan da su gledatelji izlazili tijekom projekcije.

Radnja filma nije prikazana linearno, već u obrnutom kronološkom redoslijedu. Priča prikazuje brutalno premlaćivanje i silovanje djevojke Alex, koja se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Njezin dečko Marcus zatim traži osvetu za to što se dogodilo, no ono što slijedi je tragedija za tragedijom.

Glavne uloge u filmu igrali su Monica Bellucci, Vincent Cassel i Albert Dupontel.

Film je podijelio kritičare

Irréversible je nakon premijere oštro podijelio i kritičare i gledatelje. Dok su ga neki kritizirali zbog eksplicitnih scena seksualnog napada i krvoprolića, druge je film oduševio jer je na nekonvencionalan način prikazao tragičnu priču koja ne bi ostavila takav utjecaj na gledatelja da je redatelj koristio klasične narativne tehnike.

Kako navodi portal Dexerto, korisnici Reddita složili su se da je desetominutna scena brutalnog napada jedna od najgorih stvari koje su vidjeli u životu.

"Znam da kasnim, ali napokon sam pogledao film Irréversible. Gledam filmove o krvoproliću, gledam horore, ali ovo je jedini film koji me ispunio takvim očajem i mržnjom da su mi trnci počeli prolaziti kroz tijelo", napisao je jedan gledatelj. "Sve u svemu, pogledao sam film koji je tako realističan i okrutan, ali imam samo riječi hvale za njega."

"Ovaj film je teško gledati. Izgleda previše realistično i teško mi je pogledati ga do kraja", dodao je drugi.

"Bilo mi je muka kada sam gledao ovaj film", dodao je treći.

"Irréversible je remek djelo, obožavam ga", napisao je četvrti gledatelj.

Irréversible ima ocjenu 58% na Rotten Tomatoesu i 3.8 na Letterboxdu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.