Jeste li ikada čuli za zorse? Upoznajte mješanca konja i zebre

PONEKAD naiđete na životinje neobičnog izgleda za koje u prvi mah niste sigurni kojoj vrsti pripadaju. The Skydog Sanctuary je na svom Instagram profilu podijelilo snimku spašenog mješanca konja i zebre kojemu su nadjenuli ime Pete.

Pete izgleda kao klasičan smeđi konj, osim što su njegove noge nešto kraće i zdepastije, lice mu je slično zebrinom, a neke dijelove njegovog tijela krase tipične zebrine pruge. Pete je spašen s aukcije na kojoj su se prodavale egzotične životinje i odveden je u sklonište s još tri kobile. Ovo je mjesto na kojem će se o njemu brinuti ljudi kojima je stalo do njegove dobrobiti.

U opisu Instagram videa napisali su: "Kako neobičan prizor – i zvuk." U nastavku su opisali da ga je jedna žena spasila s aukcije, a zatim marljivo radila na tome da mu pomogne u prilagodbi na život s obitelji. Željela je u njemu probuditi njegove "konjske" gene, ali je na kraju zaključila da su geni zebre pobijedili - Pete najviše uživa kada slobodno trči.

Pratitelji su bili šokirani kada su pogledali video jer nisu bili svjesni da ovakvi hibridi zbilja postoje, a posebno da ih netko križa s namjerom. Također, nikada nisu čuli kako se životinje glasaju.

Jedan od komentara glasio je: „Pokušao sam pronaći kako se glasaju zebre. Pete ne zvuči kao zebra, već točno kao mješanac konja i zebre. Način na koji je stvoren, prilično je ružan, ali on je prekrasno biće i sjajno je što je utočište pronašao u The Skydog Sanctuaryju. Ovo je apsolutno najbolje mjesto za njega.“

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.