Labradororica je otišla u prvu šetnju izvan azila, pogledajte kako je reagirala

MNOGO pasa većinu svog života provede u skloništima za nezbrinute životinje, a ista je sudbina i kujice Daphne koja je pronađena kako luta ulicama u Oklahomi. Sa svojom braćom i sestrama odvedena je u Seminole Humane Society, jedno od rijetkih mjesta gdje se životinje nisu uspavljivale. Na veliku žalost osoblja skloništa, Daphne je jedina od svoje braće koja nije pronašla svoj zauvijek dom.

Miriam Kelly, koja radi u skloništu Desiderata Rescue u kojem se danas nalazi Daphne, pretpostavlja da je razlog tome crna boja njezine dlake. Naime, crni psi udomljavaju se teže nego oni sa svjetlijom bojom dlake.

Nažalost, to nije bio kraj njezinim mukama jer se ubrzo razboljela od parvovirusa. Preživjela je, ali je zatim razvila gljivičnu infekciju kože zbog koje je počela gubiti dlaku. U to vrijeme ju jednostavno nisu mogli dati na udomljenje.

Kelly je rekla da se osoblje Seminole Humane Society prisjetilo kako se Daphne, čak i nakon što se oporavila i našla s drugim četveronožnim prijateljima i dvorištem za igru, "jako bojala okruženja skloništa." Zbog svog straha postala je još više nevidljiva potencijalnim udomiteljima koji su većinom željeli psa koji im trči u naručje, odmah se s njima igra i ne boji se dodira.

I'd say Daphne😍looks pretty happy. She's on a tie-out right now (25 ft cable on a 75ft zip line) because she's a bit skittish still but that's still a lot of freedom compared to what she's used to.

Posted by Desiderata Rescue on Thursday, July 11, 2024

Sve je funkcioniralo dok sklonište Seminole Humane Society nije vraćeno pod upravu grada, te odlučeno da će ga voditi policijska uprava. Kao rezultat toga, ustanova je prestala biti sklonište koje ne eutanazira pse. Osoblje je dobilo nekoliko tjedana da pronađe smještaj za preostale štićenike, poput Daphne.

Desiderata Rescue, spasilačka organizacija usmjerena na usvajanje i udomljavanje pasa u Oklahomi, Washingtonu i Oregonu, odlučila je pomoći. Miriam Kelly danas skrbi o Daphne i svim snagama pokušava pronaći joj zauvijek dom.

Prošli tjedan, ljudi iz skloništa Desiderata Rescue na TikToku su objavili video u kojemu Daphne odlazi na svoju prvu šetnju s Kelly. Iz videa je jasno da je Daphne uzbuđena što se nalazi na otvorenom, a Kelly sa zadovoljstvom izvještava da je od tog prvog izleta kujica napredovala velikom brzinom.

@desideratarescue #shelterdog #shelter #dog #dogs #blacklab #lab #Labrador #rescued #rescuedog ♬ original sound - Desiderata Rescue

"U početku je bila preopterećena svime, ali sada se igra bez prestanka", rekla je Kelly. "Još uvijek je moram držati na uzici jer se i dalje boji kad joj priđem, ali kad je uhvatim, vrlo je smirena i nježna. Definitivno voli biti vani."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.