Ovaj mačak je pravi plivač. Pogledajte kako se opušteno kupa u bazenu

Foto: Shutterstock

NEKE mačke mogu se pohvaliti iznimno druželjubivom prirodom i spremnošću za nove avanture, čak i kada je u pitanju voda. Jedna od takvih mačaka je Frosty koji se odlučio okušati u plivanju. Njegovi vlasnici na Instagramu su podijelili video u kojem Frosty zadovoljno pliva u bazenu i tako se hladi.

Ipak, prije nego što su Frostyja pustili u bazen, iskušali su kolika je njegova stvarna želja za kupanjem u kadi kako bi sve proteklo bez eventualnih nezgoda. Polagano su ga privikavali na kupanje, igrajući se s njim dok je plivao u kadi. Loptice i štap s perjem bili su glavni rekviziti koji su Frostyju pomogli da se brzo navikne na vodu.

"Obožavam ovo! Odličan primjer treninga u vodi", glasi jedan komentar ispod videa.

Inače, stručnjaci preporučuju da svoju mačku s vodom upoznajete polagano i strpljivo. Idealno bi bilo naučiti ih da voda nije ništa čega se trebaju bojati, i to u što ranijoj dobi. Prvi korak mogao bi biti naviknuti mačiće da se igraju sa svojim igračkama u kadi ili sudoperu, ali bez prisustva vode. Na taj će način ova mjesta povezivati s nečim pozitivnim i ugodnim.

Nakon toga, postupno dodajte male količine vode kako bi se mačka što lakše naviknula na promjenu. Iako neće sve mačke biti poput Frostyja i željeti se kupati s vama u bazenu, bilo bi dobro da barem podnose kupanje koje ćete ponekad morati obaviti ako imate mačku koja boravi u kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.