Smiju li se psi kupati u Jarunu i Bundeku? Provjerili smo

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

LJETNE vrućine mnoge ponukaju na to da potraže osvježenje u obližnjim jezerima i rijekama. Zagrepčanima su Jarun i Bundek definitivno najbliža mjesta na koja mogu otići kako bi se osvježili. Što s kućnim ljubimcima? Je li psima dozvoljeno kupanje u Jarunu i Bundeku?

Odgovor je ne. Na području SRC-a Bundek, kao i RSC-a Jarun, postavljeni su znakovi koji vlasnicima jasno daju do znanja da je pse obvezno držati na povodcu. Isto tako, prisutni su i znakovi o zabrani kupanja pasa u jezeru. Ipak, s obzirom na brojne upite vlasnika pasa, u Rekreacijsko-sportskom centru Jarun postoji ograđena površina na kojoj se psi slobodno kreću bez povodca, uz obvezan nadzor vlasnika.

"Prostor obuhvaća ograđeni dio zelene površine od oko 18.500 m2 između ulaza Hrvatskog sokola i ulaza Hrgovići. Uz ograđenu površinu za kretanje i istrčavanje pasa, boravak pasa dozvoljen je i na preostalom dijelu RSC-a Jarun, osim na dječjim igralištima, plažama i sportskim terenima", rekao nam je Denis Vukoja iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Istaknuo je da je kretanje pasa bez povodca izvan ograđenog prostora zabranjeno te da su vlasnici dužni počistiti za svojim ljubimcima kako bi korištenje površina za odmor, šetnju i rekreaciju bio ugodno svima koji se ovdje nađu. Tome u prilog ide i zanimljivost koju smo doznali od Vukoje, a to je da će na Jarunu uskoro biti postavljena fontana za vodu, koja će biti prilagođena i četveronožnim ljubimcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.