Veterinar je otkrio pet suptilnih znakova bolesti kod ljubimaca

Screenshot: Instagram/@adam_christman/Foto: Unsplash

KAO vlasnici kućnih ljubimaca, svi želimo samo najbolje za svoje ljubimce. Budući da nam naši ljubimci ne mogu reći kada se osjećaju loše, na nama je da pazimo na suptilne znakove koji mogu ukazivati na to da nešto nije u redu.

Veterinar Adam Christman na svom je Instagram profilu podijelio pet znakova bolesti kod kućnih ljubimaca koje ne bismo smjeli ignorirati.

Prvi znak je smanjeni apetit, posebno ako ljubimac odbija poslastice. "Životinje vole jesti. Kada nemaju apetit, obično nešto nije u redu", izjavio je dr. Christman.

Drugi znak su promjene u rasporedu spavanja. Ako je ljubimac nemiran, to može značiti da se osjeća tjeskobno ili da ga nešto boli.

Dahtanje i problemi s disanjem treći su znak koji ukazuje da nešto nije u redu. Veterinar savjetuje vlasnicima da provjere kako njihove mačke i psi dišu kada miruju. Dahtanje i otežano disanje ukazuju na niz problema.    

Četvrti znak bolesti je neutaživa žeđ. Ako psi ili mačke prečesto piju vodu, moguće je da imaju probleme s metabolizmom ili endokrinim žlijezdama.

Posljednji znak na koji upućuje dr. Christman je naša intuicija, koju bismo trebali slušati ako mislimo da nešto nije u redu s ljubimcem. Veterinar je izjavio da mu često dolaze vlasnici koji imaju osjećaj da je njihov ljubimac bolestan, a onda zajedno pokušavaju otkriti što nije u redu.

"Slijedite svoje instinkte. Slijedite svoju intuiciju", poručuje dr. Christman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.