VIDEO Mlada roda ispala iz gnijezda u blizini Varaždina. Spašena je

Foto: Zvonimir Milec

OPĆINA Sračinec ovih je dana postala poprištem priče o spašavanju mlade rode koja je ispala iz gnijezda koje se nalazi na općinskoj zgradi. Naime, roda je pala, zapela i ozlijedila se na snjegobranu, priča nam Zvonimir Milec koji ju je uočio i pobrinuo se za njezino spašavanje.

Ispričao nam je da je naišao na mladu rodu u trenutku kada se nesretna ptica našla izvan gnijezda te nije dvojio treba li joj pomoći. Budući da je nije mogao spasiti potpuno sam, nazvao je tehničku službu koja ju je skinula s krova.

"Pomogli su mi skinuti rodu s krova te sam je kao malo dijete stavio u plahtu i onda je krenulo veselo putovanje u mom automobilu", kaže nam.

 

Rodu je odvezao u veterinarsku ambulantu Luna iz Varaždina, gdje je pregledana jer se ispostavilo da ima ozlijeđeno krilo i nogu. Roda je u ambulanti provela svega dva dana i, srećom, brzo se oporavila pa su je mogli vratiti u gnijezdo.

"Prekjučer ujutro vratio sam se po rodu kako bih je, po savjetu stručnih veterinarskih službi, vratio u gnijezdo. Hvala Bogu, sve je ispalo kako treba", objasnio je Zvonimir Milec. 

Inače, čini se da se broj roda ove godine u Hrvatskoj povećao, a parovi roda nerijetko imaju po dva ili tri mladunca. Kako su gnijezda u tom slučaju pomalo pretrpana, ne čudi da se ponekad događaju nezgode kao što je ova kojoj je svjedočio sugovornik. Ovo je izvrsna vijest za cijelu Hrvatsku jer sugerira da ove godine rode imaju dovoljno hrane i dobre uvjete za život. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.