Vlasnica je mislila da njezin pas ima upalu uha, veterinar je šokirao dijagnozom

PSI ne mogu govoriti pa nam ne mogu reći što nije u redu ili gdje ih boli. Zbog toga su posjeti veterinaru iznimno važni jer će on točno znati što se događa s psom koji se počeo neobično ponašati.

Kayla Valdes na svom je TikTok profilu podijelila priču o svojoj kujici Juniper, koju je odvela na veterinarski pregled jer je bila uvjerena da ima upalu uha. Ipak, veterinar je odmah zaključio da se ne radi o upali uha, ali nije bio siguran što se točno događa sa psom, pa je predložio alergološko testiranje.

@junietheshihtzu Its crazy how she acts and LOOKS younger now!! #beforeandafter #transformationchallenge #shihtzu #puppy #viraldogvideos ♬ glow up challenge - spencer 💅

Juniper su izvadili krv i dva tjedna kasnije vlasnica je saznala da je njezina ljubimica alergična na puricu, kikiriki i ribu. Nakon što se točno znalo u čemu je problem, medicinski je obrađena kako bi joj se ublažio svrbež. Vlasnica je bila sretna kada je shvatila da se ne radi o nekoj ozbiljnoj bolesti, već o alergiji koju se može tretirati sada kada zna koju hranu mora izbjegavati.

@junietheshihtzu Replying to @Sherrell Talavera Heres how it went for us! #dogsoftiktok #shihtzu #puppy #beforeandafter #transformationchallenge #viraldogvideos ♬ american boy - ༺ 00s throwbacks ༻

Njezina je priča dotaknula srca pratitelja koji su video pregledali preko 120000 puta, a mnogi su u komentarima ostavili i svoje priče. 

"Moj je pas isti ovakav pa mu moja majka mora kuhati domaću hranu jer stalno liže šape, sve dok ne pocrvene", komentirao je jedan pratitelj.

"Moja kujica ima alergije pa joj dajemo pilule, posebnu hranu i koristimo poseban šampon. Košta više od moje kćeri", nadovezao se drugi. 

"Dobro je da ste rano shvatili o čemu se radi. Moj mops imao je toliko upala uha da mu se ušni kanal na kraju kalcificirao i morali smo ga ukloniti. Infekcije su se čak počele širiti na lice", podijelio je svoju priču treći.

Na službenom webu VCA Animal Hospitals piše da, ako se kod pasa pojavi alergija na hranu, to je vjerojatno zbog produljene izloženosti određenoj marki, vrsti ili obliku hrane. Najčešći alergeni u psećoj hrani su proteini. To se posebno odnosi na mliječne proizvode, govedinu, piletinu, kokošja jaja, soju i pšenični gluten.

Kako bi izbjegli veće probleme, vlasnici bi trebali obratiti pažnju na to češe li se pas jer ga svrbi koža, šape ili uši. Ostali znakovi koje ćete primijetiti ako je pas na nešto alergičan mogu biti povraćanje ili proljev. Suptilni znakovi koji mogu ukazivati na problem s alergijama su hiperaktivnost ili nedostatak energije, gubitak na težini, a ponekad čak i agresija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.