Žena je u nacionalnom parku u SAD-u naišla na grizlija. Pogledajte video

NACIONALNI park Glacier u SAD-u prekrasno je mjesto s netaknutom prirodom koje se isplati vidjeti. Amanda Wylie nedavno ga je posjetila u želji da prođe jednom od njegovih pješačkih staza. Ono što nije očekivala jest susret s grizlijem. U opisu TikTok videa koji je podijelila s pratiteljima napisala je da je ranije primijetila tragove medvjeđih šapa u blatu, svježi izmet i iskopano korijenje. Ipak, smatrala je da prijetnja ne postoji pa je nastavila hodati istim putem.

Zatim je pogledala na desnu stranu i vidjela velikog medvjeda koji je stajao na stražnjim nogama. Iako se uplašila, znala je da nema smisla trčati. Izvadila je sprej za samoobranu, umirila se i polagano se udaljila od medvjeda.

"Jednom kada sam shvatila da se nalazim na sigurnoj udaljenosti, izvadila sam mobitel i počela snimati", napisala je. U snimci se može vidjeti kako medvjed na sigurnoj udaljenosti prati Wylie kroz bujno planinsko područje dok ona teško diše.

@twobraidsontrail July 4th I had my first Grizzly encounter... I noticed Bear tracks in the mud, fresh scat, and dug up roots. I kept my eyes peeled but saw no threat and kept hiking. I listen for the birds and smaller animals to warn me of a bigger threat based on their actions. That's when I watch a prairie dog leap from my right side, to the left side of the trail I thought to myself: how many bears have seen me while I haven't seen them?I look to my right to find a grizzly 2x my size on his hind legs, paws up. Terrified, I reminded myself not to run and said aloud "oh my god, it's happening." The safety video I watched before getting my backcountry permit immediately played in my mind. I took out my bear spray, got low and backed away slowly from the bear. I talked to him nice and once I felt a safe enough distance away, I got my phone out to record wondering if these would be my last moments. Any sudden or unexpected behaviors by me could have turned this curious grizzly into a defensive one. He followed me down the trail, off the trail and eventually shook his body, which let me know I could relax a little. Once he turned away I rejoiced, knowing I would live to see another day and have an amazing encounter story to share. After all is said and done, l'd still choose the bear. #manvsbear #glaciernationalpark #montana #bearcountry #grizzlybear ♬ original sound - TwoBraidsOnTrail

Nakon nekoliko trenutaka promatranja, medvjed je protresao krzno i pogledao je. Wylie je smirivala samu sebe, ali medvjed je uskoro izgubio interes i otišao na drugu stranu. U opisu je napomenula da bi svako njezino iznenadno ili neočekivano ponašanje moglo uzrokovati da se medvjed osjeti ugroženim i poželi napasti.

Brojni pratitelji koji su komentirali video i pohvalili način na koji je žena pristupila situaciji.

"Svaka čast što si bila mirna i imala sprej", "Svaka čast na spremnosti i mirnoći" i "Odlično si to podnijela. Ponosna sam na tebe i sretna što si živa", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.