Na lijevoj fotki je Michael Douglas. Na desnoj također (da, dobro ste pročitali)

Foto: EPA

MICHAEL Keaton otkrio je svoje pravo ime te objasnio zašto je počeo koristiti umjetničko ime i tako ostavio fanove u čudu. 

73-godišnji glumac proslavio se ulogama u filmovima Batman iz 1989. i Batman se vraća iz 1992. te u hitu Tima Burtona iz 1988. Bubimir, čiji nastavak od sutra gledamo u kinima. Svoju je karijeru počeo 1970-ih, no ubrzo je shvatio da neće moći koristiti svoje pravo ime. 

Morao promijeniti ime 

Naime, pravo ime Michaela Keatona je Michael John Douglas, dakle glumac dijeli ime s kolegom Michaelom Douglasom (79), koji se proslavio prije njega. Međutim američko udruženje filmskih glumaca Screen Actor's Guild zabranjuje članovima korištenje imena drugih članova, stoga je Keaton morao osmisliti novo ime. 

Glumac je u nedavnom intervjuu za magazin People objasnio kako je odabrao svoje umjetničko ime. "Pregledavao sam... ne mogu se sjetiti je li to bio telefonski imenik i pokušavao nešto smisliti i zatim ugledao ime pa rekao: 'Oh, to zvuči OK.'" 

Michael Keaton Douglas 

Keaton je objasnio kako je odlučio spojiti svoje pravo i umjetničko ime (Michael Keaton Douglas) u filmu Knox Goes Away iz 2023. u kojem je glumio i režirao, no i da je "zaboravio filmskoj ekipi dati dovoljno vremena da to ubace". Unatoč tome, Keaton je odlučan da odsad bude poznat kao Michael Keaton Douglas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.