Nakon prigovora gledatelja zbog Draženovog memorijala oglasio se HRT: Ispričavamo se

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija odgovorila je na kritike gledatelja koji nisu bili zadovoljni prijenosom Draženovog memorijala koji se odvijao sinoć u zagrebačkoj Areni povodom 60. obljetnice rođenja košarkaške legende.

"Iskreno se ispričavamo zbog tehničkih problema s tonom koji su se pojavili tijekom prijenosa specijalne emisije Dražen Petrović - memorijalna utakmica", rekli su s HRT-a za Index te su objasnili što se dogodilo s prijenosom.

"Svjesni smo kako je osim sportskog aspekta, ova utakmica i kulturna vrijednost koja slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, stoga su poteškoće s tonom uzrokovale nezadovoljstvo naših gledatelja. Naime, prilikom prijenosa tona varijacije u glasnoći zahtijevale su prilagodbu kroz uređaje za audio-procesiranje u tehnološkom lancu, što je dovelo do stišavanja tona u određenim trenucima. Naši audio procesori prilagođeni su radu s tonom unutar određenih parametara, a zbog izazova u specifičnim uvjetima prijenosa, ti su parametri bili izvan standardnih okvira, što je rezultiralo tehničkim poteškoćama", napisali su.

U budućnosti će, napominju, raditi na tome da tehničkih problema ne bude. "Još jednom se ispričavamo gledateljima zbog neugodnosti i radimo na tome da osiguramo optimalne uvjete za sve buduće prijenose", zaključili su.

Team Dražen pobijedio hrvatsku reprezentaciju

Podsjetimo, u zagrebačkoj Areni igrala se memorijalna utakmica za Dražena Petrovića. Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a igralo se u revijalnom tonu, dok je rezultat bio u drugom planu. U prvom je planu bilo sjećanje na Dražena Petrovića, koji je rođen prije 60 godina. 

Naposljetku, Team Dražen, sastavljen od zvijezda košarkaške Eurolige, pobijedio je hrvatsku reprezentaciju 110:107 u zagrebačkoj Areni u memorijalnoj utakmici za Dražena Petrovića. 

Gledatelji se masovno žalili na prijenos

Međutim, gledatelji su na društvenim mrežama jasno izrazili svoje nezadovoljstvo prijenosom na HRT-u. 

🏀 Zavirili smo u Arenu gdje se upravo zahuktava memorijal u čast Draženu Petroviću⛹️🫶 #slušamsljeme

Objavljuje HRT Radio Sljeme u Četvrtak, 5. rujna 2024.

"Dakle ovo je katastrofa. Zvuk je kvalitetniji na nekoj vatrogasnoj zabavi nego što nama HRT2 večeras servira. Koja sramota. I da u sat i nešto koliko traje prijenos nitko ne primjećuje da imaju katastrofalan ton, to je još i žalosnije. Pa ništa ne čuješ, pa onda moraš stišati TV prijemnik... Pa dajte si sami otkaz. Sramota. Meni je neugodno...", požalio se jedan gledatelj na profilu HRT-ovog Radija Sljeme.

S njim su se složili i brojni drugi.

>> Gledatelji napadaju HRT zbog prijenosa Draženovog memorijala: "Neugodno za gledanje"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.