Pao u nesvijest tijekom leta, završio s 1,3 milijuna kuna za medicinske račune

Foto: GoFundMe

HITNA situacija usred zraka rezultirala je s više od 200 tisuća dolara (oko 1,3 milijuna kuna) medicinskih računa za muškarca koji je putovao avionom iz Dubaija za Brisbane.

Otac dvoje djece Gerry van Duuren putovao je avionom nakon što je bio na sprovodu svog brata u Nizozemskoj nekoliko dana ranije.

Međutim, 77-godišnjaka su na posljednjem dijelu leta pronašli u nesvijesti, što je prisililo pilota da preusmjeri avion na Šri Lanku. Nakon slijetanja Duuren je primljen na intenzivnu njegu u Nacionalnu bolnicu Colombo te je trebao hitnu operaciju zbog akutnog subduralnog krvarenja - koje se obično događa nakon ozljede glave, zbog koje se krv brzo nakuplja i pritisak u mozgu raste, prenosi news.com.au.

Njegovi sinovi Billy i Elliot požurili su da budu uz njega, no sad se suočavaju sa skupom zadaćom kako oca vratiti u Australiju. "Cijene za zračnu ambulantu su preko 200 tisuća dolara", napisali su na GoFundMe stranici koju su pokrenuli za pomoć ocu.

U intervjuu za news.com.au Billy koji živi u Melbourneu rekao je kako je njegov otac još uvijek u nesvijesti u Nacionalnoj bolnici Colombo, a oni ne znaju u kakvom će se stanju nalaziti kada i ako se probudi.

"Želimo ga dopremiti kući", rekao je sa Šri Lanke. "Znamo da je voljena osoba u mnogim dijelovima svijeta pa se nadamo da ima ljudi koji mu mogu pomoći jer to nije nešto na što smo financijski pripremljeni ili što si možemo priuštiti sami", dodao je.

"Sinoć smo vidjeli tatu, prvi put smo razgovarali s njim on je otvorio jedno oko. Dug je put od kraja, ali male stvari poput toga su napredak. Rekli su nam različite stvari o tome kad može letjeti pa brat i ja samo pokušavamo donijeti ispravnu odluku."

Otkako su otvorili GoFundMe kampanju, prikupili su gotovo 40 tisuća dolara.

Billy je rekao da su mu ocu tijekom operacije uklonili dio lubanje, međutim, tada nije imao osiguranje, što znači da medicinski troškovi nisu pokriveni. Još uvijek nije jasno što je uzrokovalo medicinsku hitnost njegovog oca.

"Nema naznaka kako se to dogodilo", rekao je.

"Napravio je tragičnu pogrešku što nije uzeo putno osiguranje jer u Nizozemskoj dobije recipročno medicinsko osiguranje."

"No let nitko ne pokriva. Bio je to njegov rizik, a mi se pokušavamo nositi s tim. To je nešto za što nitko ne misli da će se dogoditi baš njemu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.