Stiže Barbie sa slušnim pomagalom, prostetičkom nogom, u invalidskim kolicima...

Foto: Instagram

NA POLICE ovog tjedna stiže nova kolekcija Barbie lutaka u kojoj će glavne zvijezde biti Barbie sa slušnim aparatićem, prostetičkom nogom, Barbie u invalidskim kolicima i Ken s vitiligom.

Mattelova "Fashionistas" kolekcija slavi različitost i uključuje 175 lookova s ciljem da djeci ponudi lutke različitih tonova kože, tipova tijela i fizičkih poteškoća, a za sada je dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Osmijeh na licu djeteta

Jedna je mama iz South Londona svojoj 10-godišnjoj kćeri koja ima problema sa sluhom kupila novu Barbie: "Moja kći je jako voli. Široko se osmjehnula i rekla da je lutka baš poput nje i da je njezino slušno pomagalo ružičasto poput njezinog", izjavila je za Good Morning America dodajući kako se djevojčica osjeća posebnom i sada vjeruje kako joj slušno pomagalo daje supermoći.

Kolekcija je izazvala oduševljenje, posebno kod roditelja čija djeca imaju poteškoće sa sluhom, a koji se nadaju da će kolekcija osvijestiti teme vezane uz ovu problematiku.

Nova generacija uzora

Nova kolekcija lansirana je uz pomoć britanske glumice i aktivistice Rose Alyling-Ellis koja je gluha od rođenja, a u ulozi modela pridružili su joj se aktivisti s drugim invaliditetima, model Jamie Stewart koji boluje od vitiliga, instruktorica joge s prostetičkom nogom Faisha te model i paraplegičarka u invalidskim kolicima Renée Valentine.

"Kad su mi rekli da izlazi lutka sa slušnim pomagalom, bila sam toliko uzbuđena. Kao djevojčica, crtala bih slušna pomagala na Barbie kako bi više sličile meni – a sada to gluha djeca ne moraju! Toliko sam sretna što djeca imaju mogućnost vidjeti više raznolikosti u igračkama. Volim to što Mattel stvara igračke koje potiču djecu da slave i prigrle različitost!", napisala je u objavi na Instagramu.

Prilikom kreiranja novih lutaka, iz Mattela su se savjetovali sa stručnjacima za sluh kako bi točno prikazali slušna pomagala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.