Studentica u eseju o Klubu boraca napisala samo tri rečenice i dobila peticu

Foto: Press/X

Studentica Allison Garrett već je godinama viralni hit zbog eseja o filmu Klub boraca koji joj je donio peticu, odnosno 100/100 bodova, iako je imao samo 19 riječi na engleskom jeziku. Sve skupa - tri rečenice.

Naime, Allison je na jednom kolegiju dobila zadatak da napiše esej o filmu koji je se dojmio. Ona je odabrala Klub boraca, u kojem glavne uloge igraju Brad Pitt i Edward Norton, u režiji Davida Finchera. Allison je odlučila riskirati pa je napisala vrlo kratak esej, koji joj je donio vječnu internetsku slavu.

Što je napisala?

"Zadatak za esej bio je napisati recenziju nekog filma koji smo gledali. Prilika se ukazala i ja sam riskirala", napisala je na X-u (bivšem Twitteru) još 2021. godine i dodala fotografije eseja u kojem je stajalo samo: "The first rule of fight club is: you do not talk about fight club. That's it. That's the essay." Odnosno, s još manje riječi u prijevodu na hrvatski: "Prvo pravilo Kluba boraca je: Ne pričaj o Klubu boraca. To je to. To je esej."

Objavila je i odgovor profesora.

"Dugo sam se premišljao oko ove ocjene. Na kraju sam odlučio ocijeniti vas na temelju toga koliko me ovo nasmijalo i koliko je ovo relevantna recenzija za taj film. Upozoravam vas, ne pokušavajte ovo s drugim profesorima, možda neće imati isti smisao za humor kao ja", odgovorio joj je.

Klub boraca

Film prati neimenovanog Pripovjedača (Edward Norton) koji radi procjenu štete za jednu automobilsku kompaniju i pati od nesanice jer nije zadovoljan svojim životom. Kako bi se osjećao bolje, Pripovjedač se na nagovor doktora odluči priključiti grupama podrške za oboljele od raka. Pripovjedaču život napokon počinje ići nabolje, ali sve se promijeni nakon što upozna ekscentričnu Marlu Singer (Helena Bonham Carter) i misterioznog Tylera Durdena (Brad Pitt).

Film je nastao prema romanu Chucka Palahniuka

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.