Generacija Z tvrdi da po ovom dodatku mogu prepoznati milenijalce

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U NEPRESUŠNOM izvoru generacijskih razlika, jedan modni dodatak se neočekivano našao kao još jedna sporna tema. Naime, jedan korisnik na X-u (bivšem Twitteru) pokrenuo je viralnu raspravu na toj platformi, koja je zabilježila čak dva milijuna pregleda u samo par dana. 

"Nedavno sam naišao na raspravu na Redditu o tome kako pripadnici Generacije Z prepoznaju milenijalce. Jedan od najčešćih odgovora bio je: 'Imaju novčanik'", napisao je Nikhil Krishnan. 

Njegova objava potaknula je lavinu komentara. Dok nekima nije bilo jasno kako pojedinci funkcioniraju bez novčanika, drugi su istaknuli alternative koje mlađe generacije zapravo koriste umjesto njih.

"Ha? Pripadam starijoj generaciji, ali kako, dovraga, funkcioniraš bez novčanika?" upitao je jedan korisnik X-a. 

"Generacija Z ne koristi novčanik za vozačku dozvolu, karticu zdravstvenog osiguranja itd.? Ne vjerujem u to ni sekunde", dodao je drugi. 

"Mlad ili star, zašto ne bi imao novčanik? Bizarno", nadovezao se treći. 

"Zbunjeni komentari su urnebesni"

"Generacija Z previše se oslanja na tehnologiju. Često namjerno koristim gotovinu, osobito u malim trgovinama, kako bi više novca ostalo u rukama lokalnih poduzetnika", napisao je četvrti.

"Zbunjeni komentari su urnebesni. Pravi odgovor je da sve stavljaju u masku za telefon ili u jedan od onih džepova za pohranu na telefonu", pojasnila je jedna osoba. 

"Obično imaju jednu od onih futrola za telefon u kojima drže kartice. Nije da je sve digitalno, već mlađe generacije svoje kartice čuvaju na drugačiji način od starijih", zaključila je druga. 

No, novčanici su samo vrh sante leda kada govorimo o međugeneracijskim razlikama. Od uskih traperica do guranja majica ili džempera u hlače, pa sve do stopalica - za gotovo sve što milenijalci vole i nose, Generacija Z kaže da je to out

Prema jednom istraživanju, 79% potrošača Gen Z koristi digitalne novčanike

Prema izvješću objavljenom u veljači 2024. putem PYMNTS-a, središta za online plaćanje i trgovinu koje je nastalo u suradnji s Amazon Web Servicesom, 79% potrošača generacije Z koristi digitalne novčanike. Što se tiče generacije baby boomera i starijih, njih samo 26% koristi digitalne novčanike. 

"Zanimljivo je da je suprotan trend uočen kod korištenja kreditnih kartica. Što je potrošač stariji, to je veća upotreba kreditnih kartica", napisali su u izvješću. No također su utvrdili da je 51% pokazalo zanimanje za korištenje ove metode i za pohranu dokumenata kao što su vozačke dozvole, ulaznice za događaje i sl. 

"Zanimanje raste na 78% među generacijom Z i 75% među milenijalcima, pri čemu je polovica tih mlađih potrošača vrlo zainteresirana. Odrasli s djecom također pokazuju relativno visoku razinu interesa", naveli su. 

"Digitalni novčanici, kao što su Apple Pay, Google Pay i PayPal, pružaju praktične i sigurne načine za dovršetak kupnje na mreži", istaknuli su autori istraživanja. "Ovi novčanici uklanjaju postupak unosa podataka o kreditnoj ili debitnoj kartici prilikom naplate." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.