Hrvate šokirala cijena Kraševih čokoladnih Napolitanki: "Je li ovo greška?"

Foto: Index/Reddit

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VISOKE cijene hrane nepresušna su tema razgovora posljednjih godina, a posebno su se intenzivirale nakon prelaska na euro. Mnogi Hrvati u svakodnevnoj kupovini uspoređuju današnje cijene u eurima s nekadašnjim cijenama u kunama te se nerijetko šokiraju poskupljenjima.

Posljednji popularni artikl čija je cijena iznenadila Hrvate su Kraševe Napolitanke. Jedna je osoba na Redditu objavila fotografiju čokoladnih Napolitanki u pakiranju od 500 grama, s cijenom od 6.69 eura. "Je li ovo greška?" upitao je autor objave.

Međutim, jedna korisnica naišla je na još višu cijenu. "Nažalost nije, jučer slikala u Konzumu 7.19 eura", napisala je i priložila fotku. U prijevodu, 7.19 eura je nekadašnje 54 kune za 500 grama Napolitanki. 

"Ako kupiš, onda je greška"

Ispod objave naredali su se razni komentari. "Greška za greškom", "U Švedskoj su 3.29 eura za primjer. Unatoč razvedenoj obali", "Nešto sam čitao da dolazi poskupljenje čokolade. Možda su probali preduhitriti", "Nije, svaki put dok ih kupim za euro su skuplje", "Ako kupiš, onda je greška", "I onda kažu 'kupujmo naše', a naše najskuplje", "1 napolitanka 1 kuna", "Pred koji mjesec je bilo 5 eura", "Ovo nije greška ovo je grijeh."

Nažalost, ljubitelji čokolade i čokoladnih proizvoda suočit će se s rastom cijena u narednom periodu. Cijena kakaovca, glavne sirovine za proizvodnju čokolade, dosegnula je najviše razine u povijesti. Zbog toga su mnogi proizvođači najavili poskupljenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.