Jedan od vodećih svjetskih proizvođača boja otkrio koja će nijansa dominirati 2025.

Foto: benjaminmoore.com/nextdirect.com/etsy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMERIČKI brend Benjamin Moore, jedan od vodećih proizvođača boja na svijetu, upravo je predstavio svoju boju za 2025. godinu, uz pripadajuću paletu.

Riječ je o nijansi Cinnamon Slate, koju brend opisuje kao "suptilnu mješavinu blago prošarane šljive i baršunaste smeđe". Ova nijansa, prema njima, svaki interijer čini ugodnim.

Ističe se, ali ne dominira prostorom

"Evolucija trendova u posljednjih nekoliko godina dovela je do isticanja ideje suptilnih, ali živopisnih nijansi", objasnila je Helen Shaw, direktorica marketinga i voditeljica odjela za boje u Benjamin Mooreu, za Livingetc.

Benjamin Mooreova boja godine savršeno utjelovljuje tu ideju - riječ je o boji koja se ističe, ali ne dominira prostorom. Cinnamon Slate predstavlja sofisticiranu i blago prigušenu verziju nedavnog trenda smjelijih nijansi.

Ljubičasta može izazvati kontroverze u svijetu interijera - mnogima je teško uklopiti je zbog njezine upečatljivosti i intenziteta. No, Cinnamon Slate donosi novu dimenziju ovoj nijansi, pokazujući da ljubičasta može biti iznenađujuće svestrana i elegantna.

Benjamin Moore vraća ljubičastu na scenu

Ova prigušena nijansa šljive zapravo može biti nevjerojatna neutralna boja. Tim iz Benjamin Moorea primijetio je da ljudi sve više prihvaćaju upotrebu boje u interijeru, ali uz sklonost nježnijim, prigušenim nijansama umjesto intenzivno zasićenih tonova. 

Izgleda da Benjamin Moore vraća ljubičastu na scenu s bojom godine Cinnamon Slate, ali na suptilniji način. Cinnamon Slate odiše tihim luksuzom i istovremeno je dovoljno svestrana da se uklopi u razne stilove uređenja.

Obogatite dom dodacima u ovoj nijansi

Zavjese, Next, od 50 eura
Vaza, Etsy, 32 eura
Prekrivač, Etsy, 129 eura
Presvlaka za jastuk, Etsy, od 21.61 eura

Benjamin Moore osnovan je 1883. godine

Benjamin Moore je američki brend boja s dugom tradicijom, osnovan 1883. godine. Tijekom više od stoljeća izrastao je u jednog od vodećih proizvođača boja na tržištu, poznatog po visokokvalitetnim proizvodima za interijere i eksterijere te inovativnim nijansama koje često postavljaju trendove u dizajnu.

Brend svake godine bira boju godine od 2013., naglašavajući boje koje odražavaju suvremene estetske i društvene trendove. Ova praksa snažno utječe na industriju uređenja interijera jer mnogi dizajneri i vlasnici domova slijede smjernice koje Benjamin Moore postavlja, čime boje poput ovih postaju omiljen izbor u brojnim prostorima diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.