Dinamov najkompliciraniji transfer. Dolazi li napadač za kojeg se bore četiri kluba?

Screenshot: YouTube

DEPORTIVO CALI pobijedio je Alianzu 1:0 u noći s ponedjeljka na utorak u sklopu kolumbijskog prvenstva. Krilni napadač Juan Cordoba (20) odradio je 60 minuta za Deportivo prije no što je izašao iz igre. Ovo bi mu mogao biti posljednji nastup za klub s obzirom na to da ga očekuje transfer, a od početka ljetnog prijelaznog roka pokušava ga dovesti zagrebački Dinamo.

Pisali smo da bi Dinamo Kolumbijcima trebao platiti 1.8 milijuna eura za Cordobu, kojeg također žele Olympiacos, Atletico Nacional i klub iz američkog MLS-a. Međutim, prema posljednjim informacijama, u utrku za mladim Kolumbijcem uključio se i Al Nassr.

Prošlosezonski viceprvak Saudijske Arabije, u kojem igraju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, ima gotovo neograničenu količinu novca s kojom se Dinamo i ostali ponuđači ne mogu uspoređivati. Stoga je i dalje upitno gdje će Cordoba nastaviti karijeru.

Grafika: Sofascore

Deportivo je dobio četiri ponude za Cordobu

Dio kolumbijskih medija smatra da se Cordoba utakmicom s Alianzom oprostio od Deportiva. U konačnici, njegov odlazak najavio je i klupski predsjednik Humberto Arias Jr. u razgovoru za radio Antena 2 Cali, otkrivši da su dobili četiri ponude za Cordobu. Jednu od njih poslao je Atletico Nacional, no Deportivo ju je odbio, kao i druge, navodno bogatije ponude.

Također, Arias je otkrio da je stigla zamjena za Cordobu. Riječ je o Andersonu Plati (33), također krilnom napadaču koji je već stigao u grad te bi uskoro, kao slobodan igrač, trebao potpisati ugovor. 

Tko će profitirati od Cordobina transfera?

U cijeloj priči važan je i dug koji Deportivo ima prema Atletico Nacionalu. Riječ je o neisplaćenih 600-tinjak tisuća eura iz transfera Luisa Fernanda Mosquere iz 2013. godine, zbog kojih je Deportivu bilo zabranjeno registrirati nove igrače.

Razmišljali su, stoga, bi li uopće prodavali Cordobu, no predsjednik Arias je potvrdio da je postigao dogovor s vodstvom Atletica te će dug biti riješen.

Kolumbijski novinar Carlos Arturo Arango pisao je, pak, da su Deportivo i Atletico Nacional dogovorili da će Nacional zadržati postotak od prodaje Cordobe i tako riješiti dug. Pitanje je kamo će Cordoba otići, odnosno hoće li završiti u Dinamu, što je važno pratiteljima zagrebačkog kluba i SuperSport HNL-a.

Transfermarkt: Cordoba vrijedi 1.2 milijuna eura

Dinamo tjednima radi na realizaciji ovog transfera, a Cordoba bi trebao postati šesti novi igrač kluba pred početak sezone 2024./2025. Već su stigli golmani Ivan Filipović i Nikola Čavlina, stoperi Raul Torrente i Samy Mmaee te krilni napadač Marko Pjaca. Najviše, 1.5 milijuna eura, plaćeno je Rijeci za Pjacu, pa bi Cordoba mogao postati najveći transfer Dinama ovog ljeta.

Cordoba ove sezone ima 21 nastup, šest golova i dvije asistencije kroz 1600 minuta igre za Deportivo Cali. Prema Transfermarktu, vrijedi 1.2 milijuna eura, a ugovor s kolumbijskim klubom mu traje još godinu dana. Najbolje se snalazi na desnom krilu, a jača noga mu je lijeva. Može igrati i na poziciji lijevog krila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.