Džeko vuče Mourinha i Fener prema Ligi prvaka. Pogledajte hat-trick Švicarcima

Foto: EPA

TURSKI Fenerbahče pobijedio je rezultatom 4:3 na gostovanju kod švicarskog Lugana u drugom kolu kvalifikacija za UEFA-inu Ligu prvaka. Uvjerljivo najbolji pojedinac ekipe Josea Mourinha bio je Edin Džeko. 38-godišnji bosanski napadač je u prvoj ovosezonskoj utakmici zabio hat-trick.

Grafika: Sofascore

Kao što je svima poznato, Džeko je glavna priča prijelaznog roka u Hrvatskoj zbog nastojanja Hajduka da angažira jednog od najboljih napadača u ovom stoljeću. Džeko je velika želja navijača iz Splita, a u posljednjim nastupima dokazuje da je i dalje ubojit.

Zabio pet golova u dvije utakmice

Prije samo nekoliko dana u prijateljskoj utakmici zabio je dva gola engleskom Hullu, a sada je briljirao i u službenoj s kapetanskom trakom oko ruke. Ayman Wafi doveo je Lugano u vodstvo u četvrtoj minuti, a Džeko je izjednačio iz penala u prvoj minuti nadoknade prvog dijela i zatim preokrenuo u prvoj minuti drugog dijela.

U 64. minuti Uran Bislimi zabija za 2:2, ali samo tri minute kasnije Džeko kompletira hat-trick. Konačnih 4:2 postavio je turski reprezentativac Ferdi Kadioglu u 73. minuti. Milton Valenzuela je u sudačkoj nadoknadi pružio nadu Luganu uoči uzvrata. Dominik Livaković branio je cijelu utakmicu za Fenerbahče, a golove pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.