Fenerbahče je povukao potez kojim je Džeku gurnuo nikad bliže Hajduku

Foto: EPA

TURSKI Fenerbahče je prije nekoliko dana objavio da je doveo Cenka Tosuna (33), turskog napadača kojem je netom prije toga istekao ugovor s Bešiktašem, a danas je došla nova informacija vezana za povećanje broja napadačkih opcija u turskom viceprvaku.

Fabrizio Romano je objavio da u Fenerbahče stiže i Youssef En-Nesyri (27), marokanski napadač za kojeg će Turci platiti 20 milijuna eura odštete Sevilli. Marokanac je dogovorio sve detalje s Fenerom, zakazan je i liječnički pregled te su do potpisa ugovora preostale samo formalnosti.

Sve ovo ide na ruku Hajduku

Ovakav razvoj događaja sugerira da će En-Nesyri, zbog svog renomea, ali i odštete koja je za njega plaćena, biti prva opcija u napadu, a Tosun njegova zamjena. To znači da je Edin Džeko od danas tek treća opcija u napadu turskog velikana, a s obzirom na to da ima plaću od 4.5 milijuna eura godišnje, vjerojatno i višak u kadru Josea Mourinha.

Teško je zamisliti da bi si Fener dozvolio da mu igrač s takvom plaćom većinu vremena sjedi na klupi pa se očekuje da će Turci tražiti način da ga se riješe do kraja prijelaznog roka. To su sjajne vijesti za Hajduk. Splitski klub već neko vrijeme otvoreno radi na dovođenju Džeke, a sada je situacija za to povoljnija nego ikad.

Kalinić: Džeko? Pisale su se neistine

Iako je sportski direktor Fenerbahčea Mario Branco nedavno dao izjavu da Džeko neće ići u Hajduk, okolnosti su se značajno promijenile te se sada može očekivati još jedan posljednji pokušaj Hajduka da do kraja ljeta, nakon Ivana Rakitića, na Poljud dođe još jedan kapitalac.

Posljednji komentar iz Hajduka vezan uz Džeku dao je sportski direktor Nikola Kalinić na predstavljanju Ivana Rakitića prije dva dana. "Što se Džeke tiče, ne bih ništa komentirao. On je igrač Fenerbahčea. Pisalo se puno, uglavnom neistine, ali vidjet ćemo. O tom - potom'', rekao je Kalinić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.