Hajduk registrirao Rakitića za Europu, pomogli i Saudijci. Evo kad može debitirati

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

IVAN RAKITIĆ (36) u nedjelju je pred nekoliko tisuća navijača predstavljen kao novi igrač Hajduka. Legenda Barcelone i ikona Seville te nekoć istaknuti veznjak hrvatske reprezentacije stigao je na Poljud nakon pet mjeseci provedenih u Saudijskoj Arabiji, gdje je odigrao osam utakmica za Al Shabab. Ugovor s Hajdukom potpisao je na jednu godinu uz opciju produženja za dodatnu sezonu.

Rakitić je registriran za europske utakmice

Rakitić bi, prema Indexovim informacijama, trebao biti na raspolaganju treneru Gennaru Gattusu za prvi ovosezonski ogled. Hajduk i HB Torshavn s Farskih Otoka u četvrtak od 21 sat na Poljudu igraju prvu od dvije utakmice drugog pretkola Konferencijske lige.

Sva izlazna papirologija je sređena. Al Shabab nije pravio nikakve probleme i ispoštovao je sve zakonske rokove. Rakitić je ugovor sa saudijskim Al Shababom raskinuo na isti dan kada je potpisao za Hajduk, a sinoć su Hajduku stigli svi potrebni papiri. Sada je na treneru Gattusu odluka hoće li i koliko koristiti Rakitića u prvom europskom ogledu.

Trenira samostalno

Legendarni igrač Barcelone i Seville stigao je na Poljud nakon pet mjeseci provedenih u Saudijskoj Arabiji, gdje je odigrao osam utakmica za Al Shabab. Ugovor s Hajdukom potpisao je na jednu godinu uz opciju produženja za dodatnu sezonu. Rakitić je odmah krenuo u režim individualnih treninga, a zatim se pridružio i ekipnim pod paskom Gennara Gattusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.