Hrana iz McDonald'sa zabranjena je u Parizu. Legenda je na njoj ispisala povijest

Foto: EPA

ORGANIZATORI Olimpijskih igara u Parizu na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri moraju voditi računa i o ishrani natjecatelja. U Parizu će se promovirati zdrava prehrana, pa će većina hrane koja će se spremati u olimpijskom selu biti bazirana na biljkama.

Na turniru će se naginjati lakšim, lokalnim vegetarijanskim jelima koja stvaraju minimalan otpad. Neka od jela koja će biti u ponudi su kroasani s poširanim jajima, kremom od artičoka i ovčjeg sira preliveni tartufima te prženi pileći medaljoni na bazi soje koji su zamišljeni kao alternativa McNuggetsu

Hrana iz McDonald'sa zabranjena je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, što nije uvijek bio slučaj. Usain Bolt, najbrži sprinter i jedan od najvećih olimpijaca svih vremena, otkrio je kako je tijekom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. jeo hranu iz McDonald'sa.

"Moje tijelo nije dobro reagiralo na kinesku hranu"

"Iskreno, nisam jeo ništa tijekom cijelog boravka u Kini osim McNuggeta. Bili su jedina hrana kojoj sam mogao potpuno vjerovati da neće utjecati na moj želudac. Po dolasku u olimpijski trening-kamp probao sam lokalno kinesko jelo, koje nije bilo poput onih koja jedemo na Zapadu, i moje tijelo nije dobro reagiralo", napisao je Bolt u jednoj od svojih autobiografija, pod nazivom The Fastest Man Alive.

Bolt je u Pekingu osvojio tri zlatne medalje, postavljajući svjetske rekorde u utrkama na 100 metara (9.69 sekundi), 200 metara (19.30 sekundi) i u štafeti 4 x 100 metara (37.10 sekundi). Medalja u štafeti naknadno mu je oduzeta jer je njegov kolega iz reprezentacije Nesta Carter bio dopingiran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.