Hrvatska tenisačica upala na turnir kao lucky loser pa ostvarila rezultat karijere

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

HRVATSKA tenisačica Lea Bošković prvi put u karijeri izborila je plasman u četvrtfinale nekog WTA turnira nakon što je u 2. kolu turnira iz Serije 250 u rumunjskom Iasiju pobijedila Amerikanku Varvaru Lepchenko sa 6:3, 6:4. 24-godišnja Zagrepčanka je u glavni turnir ušla kao sretna gubitnica iz kvalifikacija. U prvom kolu je svladala Ruskinju Mariju Timofejevu sa 7:5, 6:1, da bi u 2. kolu porazila 187. tenisačicu svijeta, Amerikanku Lepchenko, sa 6:3, 6:4.

Meč je završila uz 75 posto prvog servisa, a iskoristila je tri od sedam break-lopti, dok je Lepchenko iskoristila jednu devet prilika za obrat. U prvom setu ključnim se pokazao break za 5:3 nakon kojeg je Bošković osvojila gem na svoj servis sa 6:3.

U drugom setu Amerikanka je povela 3:1 uz jedan break, no već u idućem gemu je hrvatska tenisačica vratila servis, a kod rezultata 4:4 napravila još jedan break. Lea će za prolaz u polufinale igrati protiv pobjednice meča dviju Ruskinja, Mirre Andrejeve i Aliaksander Sasnovič.

Martić poražena

Petra Martić, druga hrvatska predstavnica na turniru u Rumunjskoj, nije se uspjela pridružiti Lei Bošković u četvrtfinalu. Dućanku je u drugom kolu svladala Ruskinja Elina Avanesjan, 76. tenisačica svijeta, s 2:6, 7:5, 4:6.

Nakon što je Martić glatko izgubila prvi set s 2:6, u drugom setu smo vidjeli čak sedam oduzetih servisa. Petra je kod 4:5 u drugoj dionici na svoj servis spasila meč-loptu te na kraju odvela susret u odlučujući set. U trećem setu se držala do 4:4, nakon čega Ruskinja s dva gema u nizu dolazi do druge pobjede u drugom međusobnom susretu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.