Igrači kijevskog Dinama neće se rukovati s igračima Partizana

Screenshot: YouTube

NOGOMETAŠI kijevskog Dinama bit će danas domaćini beogradskom Partizanu u utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Ukrajinska momčad zbog rata svoje domaće utakmice igra u inozemstvu, pa će Partizan dočekati u poljskom Lublinu. Iako je fokus igrača na samoj utakmici, politika se umiješala u ovaj ogled.

Trener kijevske momčadi Oleksandr Šovkovskij kritizirao je Partizan zbog dijela priprema koje je za novu sezonu odradio na prijateljskom turniru u Moskvi. Osudio je odluku srpskog kluba da otputuje u Moskvu, glavni grad države koja je napala njegovu i vodi osvajački rat protiv nje.

Rekao je što zamjera Partizanu

Šovkovskij je cijelu golmansku karijeru proveo u kijevskom Dinamu, za koji je odigrao više 633 utakmice, od čega njih više od pola (317) bez primljenog gola. Četrnaest puta slavio je naslov u ukrajinskom prvenstvu i još deset puta u tamošnjem kupu. Trener je postao prošle godine.

Na početku konferencije za medije pred večerašnji susret pročitao je priopćenje u kojem je istaknuo da se klub ne odvaja od svog naroda i da je s ogromnim nerazumijevanjem dočekan odlazak Partizana na turnir u Rusiji. Ustvrdio je da je Partizan time izrazio znak solidarnost s okupatorima Ukrajine i ubojicama ukrajinskog naroda te da zbog toga neće biti službenog protokola vezanog uz ogled. Ne očekuje se tako ni rukovanje igrača prije utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.