Jakirović je blizu otkaza. Kovač i Bjelica su favoriti za preuzimanje Dinama?

Foto: Profimedia

DINAMOV brutalni 9:2 poraz kod Bayerna u prvom kolu Lige prvaka vrlo vjerojatno bi mogao presuditi treneru Sergeju Jakiroviću (47). Prema posljednjim informacijama, velike su šanse da bi mogao dobiti otkaz u Dinamu, a kao njegovi nasljednici već se spominju Nenad Bjelica (53) i Niko Kovač (52), koji su najveći favoriti. U nekim kombinacijama spominju se imena donedavnog trenera Rijeke Željka Sopića i Vedrana Ćorluke, koji trenutno radi kao asistent Zlatku Daliću u reprezentaciji Hrvatske.

Bjelica se vraća u Dinamo?

Bjelica i Kovač su trenutno nezaposleni. Bjelica je posljednji posao imao u njemačkom Union Berlinu, koji je vodio od 27. studenog prošle godine do 6. svibnja 2023. Dobio je otkaz nakon 22 utakmice. Bjelica je vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je i imao zapažene europske uspjehe. U karijeri je još vodio FC Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speziju, Lech, Osijek i Trabzonspor.

Niko Kovač je posljednji posao imao u njemačkom Wolfsburgu. Ondje je radio od 1. srpnja 2022. do 17. travnja ove godine, kada je dobio otkaz nakon 66 utakmica. U karijeri je vodio U-21 i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt, Bayern i Monaco. S Frankfurtom je osvojio njemački kup, a s Bayernom Bundesligu Kup i Superkup.

Jakirović svjestan da bi mogao dobiti otkaz

Podsjetimo, Jakirović je nakon poraza u Münchenu rekao: "To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svjestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Ako vidim da me momčad ne prati, sam ću to riješiti", rekao je Jakirović pa dodao:

"Već sam pričao s momčadi, prvo s Nevistićem, koji je primio devet golova. Treba igrače psihološki podići. Ovih dana ćemo puno pričati, zarotirati određene pozicije, treba nam svježina za utakmicu sa Slaven Belupom." Jakirović je Dinamo preuzeo 21. kolovoza prošle godine i dosad je klub vodio  u 60 utakmica. Prošle sezone je osvojio duplu krunu, a u karijeri je još vodio Rijeku, Goricu, Zrinjski Mostar, Maribor i Sesvete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.