Turci: Mourinho je s Livakovićem imao sat vremena dug sastanak u četiri oka

Foto: EPA

DOMINIK LIVAKOVIĆ (29) ove sezone upisao je devet nastupa za Fenerbahče u kojima je primio devet pogodaka i četiri puta sačuvao čistu mrežu. Turski mediji poput Sabaha i Milliyeta pišu da je hrvatski golman bio meta kritika prošle sezone, no sada ga hvale i navode kako je u dobroj formi nakon razgovora s trenerom Joseom Mourinhom, koji je navodno imao uoči ove sezone.

"Mourinho je imao sat vremena dug sastanak u četiri oka s Livakovićem", pišu Turci i tvrde da je portugalski stručnjak Livakoviću rekao sljedeće: "Želim nastaviti s tobom na golu. Neću tražiti novog golmana." Tamošnji mediji navode da je Mourinho time "ugradio samopouzdanje u Livakovića i tako bio glavni razlog njegova poboljšanja forme".

Modrić je također imao sastanak s Livakovićem

Ako su tvrdnje turskih medija točne, onda je Mourinho održao sastanak sličan onome koji je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić imao s Livakovićem. Podsjetimo, u FIFA-inom filmu o Modriću uoči Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. mogla se vidjeti scena u kojoj Modrić Livakoviću govori kako nije napredovao, ali ga hvali i podržava. 

"Ne bih ti to govorio da me boli ona stvar za tebe, ali drag si mi dečko, zato ti govorim. Ali ja ne vidim tvoj napredak u reprezentaciji! Možda ti pritisak smeta? Odaješ nesigurnost momčadi. Što ima veze ako pogriješiš, pa svi griješe, zašto ne bi ti smio? Ali moj je osjećaj da se ti bojiš pogriješiti. Ti si golmančina, znaš li to?" govorio mu je tad Modrić.

Livaković je prošle godine došao u Fenerbahče

Livaković je branio za Zagreb i godinama bio prvotimac te kapetan Dinama prije no što je u ljeto 2023., u transferu vrijednom više od šest milijuna eura, otišao u Fenerbahče. Dosad je za turskog velikana upisao ukupno 49 nastupa. Primio je 49 pogodaka i 21 put sačuvao čistu mrežu. S Dinamom je osvojio 12 trofeja, dok prvi s turskim klubom još čeka.

Također, Livaković je neupitni prvi golman hrvatske reprezentacije. Ima 59 nastupa, srebro i broncu sa Svjetskog prvenstva te drugo mjesto u Ligi nacija. Ugovor s Fenerom vrijedi mu do 2028., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 11 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.