Perišić: Iznenađen sam što sam završio u PSV-u

Foto: Screenshot (YouTube)

IVAN PERIŠIĆ (35) je predstavljen kao novi nogometaš nizozemskog PSV-a. Došao je kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom, a za klupski YouTube kanal dao je izjavu: "Malo sam iznenađen što sam završio ovdje, ali sam posljednjih tjedana slobodan igrač i čekao sam najbolju opciju za mene i moju obitelj.

Najavio borbu za trofeje

Lako sam donio odluku kada me nazvao PSV, dobio sam poziv u subotu. Bio je to lagan proces, htio sam da se posao što prije zaključi jer želim igrati utakmice i trenirati s klubom. Želim uživati u nogometu, imam još puno toga za pružiti. Jako sam sretan."

Objasnio je zašto je potpisao za nizozemskog prvaka: "Volim igrati za trofeje, to je moj stav. Uvijek želim više, igrao sam u puno klubova i država, volim promjene i volim pobjeđivati. Imao sam nekoliko ponuda u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Bilo je tu i ponuda od arapskih klubova, ali želim igrati za važne trofeje, a PSV je savršen za to.  

Želim uživati u životu i nogometu, treniram naporno i želim igrati što više utakmica. Imao sam tešku ozljedu prošle godine, vratio sam se i zaigrao nekoliko utakmica nakon toga. Treba mi još malo vremena za prilagodbu na novi klub, ali sam spreman."

Objasnio je broj na dresu

U novom će klubu nositi broj pet, a dosad je nosio najčešće brojeve 4, 14 i 44: "Zašto sam uzeo broj 5? Moj najdraži je broj četiri, ali netko ga već ima... Ali broj nije važan, peticu sam uzeo jer mi je jedan od idola Zinedine Zidane, koji je taj broj nosio u Real Madridu."

Podsjetimo, Perišić se u Splitu, u koji ga je Torcida godinama zazivala, zadržao vrlo kratko nakon sporazumnog raskida ugovora. Na Poljud se vratio u siječnju ove godine, više od 17 godina otkako se otisnuo u svijet te napravio impresivnu nogometnu karijeru. Iz Hajduka je otišao 2006. godine a da nije upisao službeni nastup za seniorsku momčad.

Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za splitski klub odigrao je 12 službenih utakmica te u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Iz Hajduka je otišao prije mjesec dana. Ranije je u seniorskoj karijeri igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.