Srpski centar visok 224 cm vratio se iz NBA lige u Europu

Foto: Profimedia

BOBAN MARJANOVIĆ (36) vratio se u europsku košarku, nakon što je od 2015. godine igrao za niz klubova u NBA ligi. Srpski centar visok 224 centimetra potpisao je jednogodišnji ugovor s Fenerbahčeom, potvrdio je klub. Marjanović je karijeru započeo u Hemofarmu, a nastupao je i za Žalgiris, moskovski CSKA i Crvenu zvezdu prije no što je prije devet godina otišao u najjaču košarkašku ligu svijeta.

U njoj je igrao za šest klubova i redovito bio pomoć s klupe. Publici u SAD-u i Kanadi predstavio se kao igrač San Antonio Spursa, a nosio je još dresove Detroit Pistonsa, LA Clippersa, Philadelphia 76ersa, Dallas Mavericksa i Houston Rocketsa. Prosjeci u više od 330 utakmica osnovnog dijela sezone u NBA ligi iznose mu 5.5 poena i 3.6 skokova tijekom 25 minuta po utakmici. 

U prošloj sezoni za Rocketse je odigrao 14 utakmica. U pet minuta igre u prosjeku bilježio je 3.2 koša i 2.3 skoka po večeri, a osim po dobroj zabavi i tome što je mnogima bio omiljen u svlačionici, ostat će zapamćen i po svom posljednjem činu u NBA ligi. Njime je nahranio ljude u dvorani.

Na kraju je razveselio navijače Clippersa

U svojoj, kako će se ispostaviti, posljednjoj utakmici u ligi namjerno je promašio slobodno bacanje u Los Angelesu, gdje su njegovi Houston Rocketsi gostovali kod Clippersa. Srpski centar Houstona postigao je 13 koševa (uz osam skokova) za 12 odigranih minuta u pobjedi 116:105 svoje momčadi, a mogao je i više da nije odlučio razveseliti domaću publiku.

Marjanović je iskoristio šansu da na kraju utakmice počasti domaću publiku sendvičima. Pravilo Clippersa u dogovoru sa sponzorom je da, ako igrač suparničke momčadi promaši dva vezana slobodna bacanja u posljednjoj četvrtini, cijela dvorana dobiva besplatne sendviče Chick-fil-A.

On je za to pravilo znao, a da je to točno, vidjelo se i kad je uzeo loptu da izvede drugo bacanje. Svima u dvorani jasno je dao do znanja da će promašiti, a onda je to i napravio, bacivši loptu na prvi obruč. Potom je to i proslavio s punom dvoranom.

VIDEO: Arena Sport

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.